Μπορεί η Microsoft να έχει μείνει λίγο πίσω στην κούρσα παραγωγής μοντέρνων τηλεφώνων όπως αυτών της Apple, αλλά η εταιρεία παρουσίασε τώρα μια τεχνολογία που καθιστά τις συσκευές λίγο πιο έξυπνες και ξεχωρίζει.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι έχει αναπτύξει μια «pre-touch» τεχνολογία για φορητές συσκευές οι οποίες ουσιαστικά αισθάνονται αυτό που μπορεί να ήθελε να κάνει ο χρήστης πριν καν αυτός αγγίξει την οθόνη. Για παράδειγμα, το τηλέφωνο μπορεί να ανιχνεύσει πότε πλησιάζει το δάχτυλο για να ανοίξει ένα βίντεο, ενώ μπορεί επίσης να ανιχνεύσει τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης πιάνει τη συσκευή, αναλύοντας στη συνέχεια πώς την ελέγχει.

Η εταιρεία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι αισθητήρες γύρω από την οθόνη ανιχνεύουν την κίνηση των δακτύλων σε τρεις διαστάσεις. Βοηθούν επίσης το τηλέφωνο να «καθορίσει» πώς αυτό κρατείται από το χρήστη.

Ο Ken Hinckley, βασικός ερευνητής της Microsoft ο οποίος ηγείται του έργου, δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτή έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους. «Χρησιμοποιεί τα χέρια σαν ένα παράθυρο στο μυαλό. Νομίζω ότι έχει τεράστιες δυνατότητες για το μέλλον της της αλληλεπίδρασης στην κινητή τηλεφωνία. Το λέω αυτό ως ένας από τους πρώτους ανθρώπους που διερευνά τις δυνατότητες των αισθητήρων στα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής δυνατότητας της αυτόματης περιστροφής στον προσανατολισμό της οθόνης», αναφέρει ο ίδιος.

Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης παρακολουθεί ένα βίντεο και τα δάχτυλά του πλησιάσουν στην οθόνη της συσκευής, αυτή προβλέπει τι θέλει αυτός να κάνει, εμφανίζοντας μια σειρά από πλήκτρα ελέγχου με επιλογές. Αν κρατάτε τη συσκευή με το ένα χέρι, το τηλέφωνο εμφανίζει μια σειρά από επιλογές που είναι πιο εύκολες στη χρήση με τον αντίχειρα του εν λόγω χεριού.

microsoft1

Επιπλέον, η Microsoft αναφέρει ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να προσφέρει έναν εύκολο τρόπο επεξεργασίας του κειμένου ή ακόμη και να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι παίζουν τα παιχνίδια στο κινητό τους.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης…