Η μεγάλη Βρετανία σχεδιάζει να προσθέσει στο οπλοστάσιο της στις πολεμικές συρράξεις στη Λιβύη βόμβες τύπου «Bunker – Busting». Με τη χρήση αυτού του όπλου ελπίζουν ο Γκαντάφι να πάρει το μήνυμα και να παραδοθεί.

Οι συγκεκριμένες βόμβες πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου το 1991», όπου χρειάστηκαν βόμβες με ιδιαίτερη διατρητική ικανότητα. Το ΝΑΤΟ μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως δεν διέθετε. Σαν πρόσκαιρη λύση κατασκευάστηκαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών, χρησιμοποιώντας ως θήκες κάννες από πυροβόλα. Αυτές οι βόμβες ζύγιζαν περί τους 2 τόνους, όμως περιείχαν μόνο 293 κιλά εκρηκτικής ύλης και η στόχευση γινόταν μέσω λέιζερ. Η αντίστοιχη ρώσικη βόμβα, είναι ικανή να διαπερνά 10 με 20 μέτρα γης ή 2 μέτρων ενισχυμένου τσιμέντου. Ζυγίζει 1,5 τόνο, με τα 1100 κιλά να είναι η εκρηκτική ύλη.

Οι βόμβες Bunker-Busting που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν οι Βρετανοί είναι τύπου «Enhanced Paveway III», η συγκεκριμένη σειρά είχε χρησιμοποιηθεί στο Βιετνάμ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν και οι τύπου Ι και ΙΙ, όμως οι τύπου ΙΙΙ είναι οι πλέον ακριβείς μιας και χρησιμοποιούν ένα πιο εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και στόχευσης.