Ξεχωριστά θα θέτει προς πώληση η Microsoft την εφαρμογή συνομιλίας και βίντεο Teams από το προϊόν Office σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε τη Δευτέρα ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας, έξι μήνες μετά την αποσύνδεση των δύο προϊόντων στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα πιθανό αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει το Reuters, διερευνά τη σύνδεση του Office και του Teams από τη Microsoft μετά από καταγγελία του 2020 από την εταιρεία CRM.N που ανήκει στην Salesforce και ανταγωνίζεται την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Slack στο χώρο εργασίας.

Το Teams, το οποίο προστέθηκε δωρεάν στο Office 365 το 2017, αντικατέστησε στη συνέχεια το Skype for Business και έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εν μέρει λόγω της τηλεδιάσκεψης που προσφέρει.

Οι αντίπαλοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι η συσκευασία των προϊόντων μαζί δίνει στη Microsoft ένα αθέμιτο πλεονέκτημα. Η εταιρεία άρχισε να πωλεί τα δύο προϊόντα χωριστά στην ΕΕ και την Ελβετία την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

«Για να εξασφαλίσουμε σαφήνεια για τους πελάτες μας, επεκτείνουμε τα βήματα που κάναμε πέρυσι για να αποσυνδέσουμε το Teams από το M365 και το O365 στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία στους πελάτες μας παγκοσμίως», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

«Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε επίσης τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρέχοντας στις πολυεθνικές εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία όταν θέλουν να τυποποιήσουν τις αγορές τους σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές».

Η Microsoft ανέφερε ότι εισάγει μια νέα σειρά εμπορικών σουιτών Microsoft 365 και Office 365 που δεν περιλαμβάνουν το Teams σε περιοχές εκτός του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και της Ελβετίας, καθώς και μια νέα αυτόνομη προσφορά Teams για πελάτες Enterprise σε αυτές τις περιοχές.

Από την 1η Απριλίου, οι πελάτες μπορούν είτε να συνεχίσουν με την τρέχουσα συμφωνία αδειοδότησης, είτε να ανανεώσουν, να ενημερώσουν ή να μεταβούν στις νέες προσφορές.