Η Inalan έχει καταφέρει να συνδυάσει τεχνολογία και υπευθυνότητα για ένα πράσινο μέλλον. Όχι μόνο παρέχει το πιο γρήγορο και συμμετρικό ίντερνετ, αλλά δεσμεύεται για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας του ΟΗΕ και για την αναβάθμιση των όρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Εκτός από την υψηλή τεχνολογία και την αναβάθμιση των ψηφιακών δυνατοτήτων που προσφέρει, η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεών της, αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρία. Με συμμόρφωση προς το διεθνές πρότυπο ISO 14001 και την εφαρμογή όλων των περιβαλλοντικών οδηγιών, η εταιρεία θέτει τη βάση για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Inalan δεσμεύεται καθημερινά για ένα πιο «πράσινο» δίκτυο, μέσω των στρατηγικών «πράσινης» πολιτικής και κοινωνικών δράσεων ευαισθητοποίησης, παρέχοντας «πράσινη» οπτική ίνα, μειώνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, προμηθεύοντας ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμους πόρους, μειώνοντας προμήθεια και κατανάλωση χαρτιού, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θεσπίζοντας στόχους για υπεύθυνη διαχείριση της χρήσης του νερού, ευαισθητοποιώντας τους υπαλλήλους της σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, θεσπίζοντας περιβαλλοντικούς όρους σε συμβόλαια με συνεργάτες και με «σημαία» την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων, διασφαλίζει όχι μόνο την ταχύτητα, αλλά και την οικολογική βιωσιμότητα των υπηρεσιών της. Παράλληλα, υπό την αιγίδα της Fierra Infrastructure και στο πλαίσιο εναρμόνισης με τους στόχους SDFR (Κανονισμός ΕΕ 2019/2088), συμμετείχε σε αξιολόγηση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αντίκτυπου της από τον ανεξάρτητο φορέα GRESB, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών της επιδόσεων

Στην πράξη, για το 2024, τίθεται στόχος ώστε να υπάρξει μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας ανά εργαζόμενο, κατά 3%. Ήδη από το Νοέμβριο του 2023, η ηλεκτρική ενέργεια που προμηθεύεται προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Έχει βάλει στόχο τη μείωση κατανάλωσης χαρτιού σε σελίδες ανά εργαζόμενο κατά 5% για το επόμενο έτος και τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης σε όλα τα γραφεία και τα καταστήματα της Εταιρείας. Επίσης, ήδη από το 2022, καταγράφονται τα λίτρα των καυσίμων που καταναλώνει ο στόλος οχημάτων της επιχείρησης και τίθεται στόχος να μειωθούν κατά 3% το 2024.

Στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης, η Inalan προχωρά πέρα από τη συνηθισμένη επιχειρηματική πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα ισχυρό παράδειγμα για το πώς η επιτυχία μπορεί να συνυπάρχει με την προστασία του πλανήτη και την κοινωνική δικαιοσύνη.