Μετά την απόκτηση του Κώστα Αντετοκούνμπο, του Λούκας Βιλδόσα και του Ματίας Λεσόρ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός συνεχίζει την προσπάθειά της να ενισχυθεί ώστε να γίνει και πάλι ανταγωνιστική στην Basket League και στη Euroleague.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπήκε και πάλι στο «στόχαστρο» των «πρασίνων». Ο Έλληνας φόργουορντ αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό και πήγε στην Παρτιζάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήδη έχουν λάβει χώρα οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης του Παναθηναϊκού και της πλευράς του Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα και μέσα στα επόμενα 24ωρα το ζήτημα αναμένεται να προχωρήσει μιας και υπάρχει αμοιβαία διάθεση για να κλείσει το deal.

Όσο για την Παρτιζάν, που ήδη έχει χάσει τους Λεσόρ και Πάντερ, δεν φαίνεται διατεθειμένη να μπει εμπόδιο μιας και όπως πρόσφατα δήλωσαν στελέχη της δεν πρόκειται να βάλει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητά της.

Ο Παναθηναϊκός, δε, από τη μεριά του θέλει τον Παπαπέτρου όχι μόνο γιατί θα αποτελούσε μια αξιόλογη αγωνιστική λύση στα χέρια του καινούριου προπονητή της ομάδας, Εργκίν Αταμάν, αλλά και γιατί εντοπίστηκε πως το συγκρότημα έχει ανάγκη από Έλληνες ηγέτες που θα «δέσουν» τον «κορμό» της ομάδας και θα μπορέσουν να μεταφέρουν σε όλο το σύνολο τί σημαίνει να αγωνίζεται κανείς στον «εξάστερο».

Την περασμένη σεζόν, ο Παπαπέτρου είχε μέσο όρο 5,4 πόντους και 2,3 ριμπάουντ, σουτάροντας με 44% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 72% στις βολές σε 38 ματς της Euroleague, ενώ σε 34 ματς στην ABA Liga είχε 6,5 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ με 54% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα και 75% στις βολές.