Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι οδήγησε τη Νάπολι στην κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος της ιστορίας της και στη συνέχεια αποφάσισε να παραιτηθεί, θεωρώντας ότι ολοκληρώθηκε η δουλειά του στην ομάδα, με τη διοίκηση να είναι σε αναζήτηση αντικαταστάτη και να επιλέγει τελικά τον Ρούντι Γκαρσία που δούλευε στη Σαουδική Αραβία.

Οι Παρτενοπέι περίμεναν ότι δεν θα γίνονταν μεγάλες αλλαγές μετά την κατάκτηση του τίτλου αλλά τελικά χρειάστηκε να προχωρήσουν στη μεγαλύτερη, μετά την απόφαση του Ιταλού προπονητή να αποχωρήσει. Έτσι, τα ιταλικά ΜΜΕ άρχισαν να αναφέρουν το ένα όνομα μετά το άλλο, με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις όμως να εκπλήσσει τους πάντες με την επιλογή του.

Την ίδια που ο Τύπος της γειτονικής χώρας υποστήριζε, ακόμη και σήμερα (15/6), ότι φαβορί για να αναλάβει την ομάδα ήταν ο Κριστόφ Γκαλτιέ που φεύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο πρόεδρος της Νάπολι ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Γκαρσία, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 είχε δουλέψει στη Ρόμα.

Ακολούθησαν οι θητείες σε Μαρσέιγ και Λυών πριν αναλάβει την Αλ Νασρ πέρυσι, αποφασίζοντας τελικά να αποχωρήσει τώρα για να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της πρωταθλήτριας Ιταλίας Νάπολι.