Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League έκανε η Ρόμα που νίκησε με 2-0 τη Σοσιεδάδ στο Ολίμπικο, την ίδια ώρα που η Λεβερκούζεν επικρατούσε της Φερεντσβάρος με το ίδιο σκορ ενώ στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Άρσεναλ έμειναν στο 2-2 και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς.

Στο Ολίμπικο η Ρόμα υποδέχθηκε τη Σοσιεδάδ και το ξεκίνημά της ήταν πολύ καλό, όπως δείχνει και το γεγονός ότι δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα: Αντεπίθεση του Ντιμπάλα στο 13′, πάσα στον Άμπραχαμ, γύρισμα του Άγγλου και προβολή του Ελ Σαράουι για το 1-0. Οι Ισπανοί είχαν δοκάρι στο 21′ με τον Κούμπο στην καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, δοκάρι όμως είχαν και οι Ιταλοί στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 67′ με τον Μπελότι.

Οι Βάσκοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 82′ αλλά ο Μερίνο έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά και τελικά στο 87′ οι Ρωμαίοι έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Κουμπούλα μετά το κόρνερ του Ντιμπάλα και είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Προβάδισμα Λεβερκούζεν, όλα ανοιχτά στο Σπόρτινγκ – Άρσεναλ

Από εκεί και πέρα, στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ φιλοξένησε την Άρσεναλ, η οποία προηγήθηκε στο 2′ με τον Σαλίμπα, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 34′ με τον Ινάσιο, κάνοντας την ανατροπή στο 55′ με το γκολ του Παουλίνιο για το 2-1. Αντίδραση, όμως, υπήρξε και από την πρωτοπόρο της Premier League, η οποία ισοφάρισε στο 62′ με το αυτογκόλ του Μορίτα. Τελικό αποτέλεσμα 2-2 επομένως και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς στο Emirates.

Την ίδια ώρα, η Λεβερκούζεν με γκολ των Ντεμιρμπάι (10′) και Τασόντα (86′) νίκησε με 2-0 τη Φερεντσβάρος και θα πάει στην Ουγγαρία για να σφραγίσει την πρόκριση στους «8», ενώ το Ουνιόν Βερολίνου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ παραμένει αμφίρροπο μετά το 3-3 στη γερμανική πρωτεύουσα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον επαναληπτικό.

Τα αποτελέσματα

Λεβερκούζεν – Φερεντσβάρος 2-0
Ρόμα – Σοσιεδάδ 2-0
Σπόρτινγκ Λισ. – Άρσεναλ 2-2
Ουνιόν Βερολίνου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-3