Μπορεί η Σταντάρ Λιέγης να προσπάθησε να μπει σφήνα, η ΑΕΚ όμως είχε συμφωνήσει με τον Ορμπελίν Πινέδα και ο ποδοσφαιριστής κράτησε τον λόγο του και πίεσε για να έρθει στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο της Θέλτα να επιβεβαιώνει ότι απομένουν λεπτομέρειες πλέον για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα ο Μεξικανός χαφ.

Από τις 18 Ιουνίου ήταν γνωστό ότι ο βασικός στόχος της Ένωσης για τον χώρο του κέντρου ήταν ο 26χρονος μέσος, τον οποίο ξέρει πολύ καλά ο Ματίας Αλμέιδα αφού είχαν συνεργαστεί για δύο χρόνια στη Γουαδαλαχάρα. Και μπορεί όλες αυτές τις εβδομάδες να μην υπήρχαν συνεχώς νέα, αλλά στην ΑΕΚ δεν είχαν αλλάξει άποψη.

Ο Πινέδα ήταν… απαραίτητος για τους κιτρινόμαυρους και η επιμονή τους, όπως και αυτή του παίκτη που ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον Αργεντίνο προπονητή, αποδίδει καρπούς, αφού ο πρόεδρος της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι η συμφωνία απέχει ελάχιστα πλέον.

Μια συμφωνία που θα προβλέπει τον μονοετή δανεισμό του 26χρονου Μεξικανού χαφ στον δικέφαλο αετό, αφού η ισπανική ομάδα είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι δεν θα το συζητήσει καν για πώλησή του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα υπάρχει οψιόν αγοράς του παρά μόνο απλός δανεισμός του για ένα χρόνο.