Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε με 2-0 την Πιτέρμπορο, ομάδα της 2ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup.

Στη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι «πολίτες» δεν κεφαλαιοποίησαν τις ευκαιρίες τους στο «Γουέστον Χόουμς Στέιντιουμ», αλλά έκαναν τη διαφορά μέσα σε επτά λεπτά στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 60ό λεπτό, ο Ριγιάντ Μαχρέζ με ωραία προσπάθεια και αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα, ο Τζακ Γκρίλις «σφράγισε» τη νίκη – πρόκριση.

Να σημειώσουμε πως αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι στο συγκεκριμένο ματς ήταν ο Ουκρανός μπακ, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο. Του παραχώρησε το περιβραχιόνιο ο Φερναντίνιο με τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες να τον χειροκροτά. Ο 25χρονος άσος της Σίτι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας σημαία της χώρας του.

Νοκ άουτ η Τότεναμ, πέρασε η Κρίσταλ Πάλας

Η Μίντλεσμπρο μετά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε νοκ άουτ και την Τότεναμ από το θεσμό του Κυπέλλου. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ηττήθηκε με 1-0 στην παράταση του ματς. Οι «σπερς» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές τους κι ο Κόμπερν στο 107′ τους έκανε τη… ζημιά.

Σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε και η Κρίσταλ Πάλας, η οποία επιβλήθηκε με 2-1 της Στόουκ στο «Σέλχαρστ Παρκ» και πήρε επίσης το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Στο 53′ ο Κουγιατέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, αλλά ο Τιμόν ισοφάρισε στο 58′. Στο 83′ Ρίντεβαλντ έδωσε τη νίκη στους «αετούς».

Νίκη και για την Λέστερ

Σε εξ αναβολής ματς της 22ης αγωνιστικής της Premier League, η Λέστερ πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό διπλό, επικρατώντας με 2-0 της Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ».

Οι δύο αλλαγές του Μπρένταν Ρότζερς (Μάντισον και Βάρντι) «υπέγραψαν» την επιστροφή της Λέστερ στις νίκες μετά από 2 μήνες.

Οι «αλεπούδες» έβαλαν «φρένο» στην Μπέρνλι, η οποία προερχόταν από 2 νίκες και μία ισοπαλία. Με αυτή τη νίκη, η Λέστερ ανέβηκε στη 12η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, ενώ η Μπέρνλι έμεινε στους 21 βαθμούς και τη 18η θέση.

Βάρντι και Μάντισον μπήκαν με διαφορά ενός λεπτού στον αγωνιστικό χώρο (72′ και 73′), με τον δεύτερο να «γράφει» το 1-0 στο 83′ και τον δεύτερο να «σφραγίζει» το «τρίποντο» στο 90ό λεπτό.