Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, μίλησε σε ολλανδικό μέσο για τα όσα έζησε στην Ελλάδα, με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για τη «διεφθαρμένη πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο διεθνής άσος είπε στην vi.nl μερικά περιστατικά που έζησε στο ελληνικό πρωτάθλημα, τα οποία τον έκαναν «ψυχικά ράκος».

«Μου άρεσε πολύ στην Ελλάδα λόγω του πάθους που έχουν. Αλλά υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Αν για παράδειγμα είχες πολλές κίτρινες κάρτες, ήξερες ότι στο επόμενο παιχνίδι θα δεχθείς πάλι κίτρινη για να είσαι τιμωρημένος στο επόμενο. Ήταν πάρα πολύ διεφθαρμένα τα πράγματα, ήξερες τι θα συμβεί από πριν…», ανέφερε αρχικά ο Μπεργκ.

Στη συνέχεια ο Σουηδός αποκάλυψε: «Ο προπονητής μου με έπιασε μία φορά πριν από ένα ματς και μου είπε: «Να ξέρεις ότι σήμερα θα πάρεις κίτρινη κάρτα μόνο και μόνο… κοιτάζοντας τον διαιτητή. Δεν θέλουν να παίξεις στα πλέι οφ, πρόσεξε πολύ. Στο ματς ήμουν πολύ προσεκτικός, αλλά σε κάποια φάση προσπάθησα να πάρω τη μπάλα με το στήθος και πήρα κίτρινη κάρτα για χέρι!».

Μεταξύ άλλων ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε: «Ένιωθα επίσης ψυχικά ράκος. Ήμουν πολύ κουρασμένος ψυχολογικά μετά από κάθε σεζόν. Θα έπρεπε να είναι έτσι;»