Ο Αστέρας Τρίπολης «ταρακουνήθηκε» από το κακό ξεκίνημά στα πλέι του και με τον Κουρμπέλη να πιάνει… στον ύπνο την άμυνά του (μέχρι εκείνο το σημείο ανώτερου) Ατρομήτου χάρισε τη νίκη 1-0 στους Αρκάδες.

Και παράλληλα τους κράτησε ολοζώντανους στην μάχη για την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League την ερχόμενη σεζόν.

Το ματς:

Αδιάφορο; Κάθε άλλο παρά τέτοιο δεν ήταν. Με τον Παναθηναϊκό να ‘χει καπαρώσει την πρωτιά και τον ΠΑΟΚ να ‘ναι ευάλωτος, ο δρόμος για την 2η θέση και το… καλό εισιτήριο του Europa League ήταν ορθάνοιχτος για Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο.

Αν -όπως είχε πει πρόσφατα και ο Νίκος Νιόπλιας- ήταν αγώνας πυγμαχίας, «νικητής» στα σημεία στο πρώτο μέρος θα ήταν ο Ατρόμητος. Δεν ήταν έτσι όμως κι αφού οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα την υπεροχή τους έμεινε το 0-0.

Άδικο για τους «κυανόλευκους» που πατούσαν καλύτερα, είχαν ορθολογικό πλάνο και επιθετική ανάπτυξη, αλλά δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μαρσελίνιο, Καραμάνος, Ούμπιντες και Δημούτσος κράτησαν σε… εγρήγορση τον Θεοδωρόπουλο αλλά δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν.

Στον αντίποδα ο Αστέρας έμοιαζε να ‘χει επηρεαστεί περισσότερο από τις δικές του απουσίες, αλλά και από την εύλογη κόπωση στο φινάλε μιας πολύ φορτωμένη σεζόν που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 11 μήνες. Η επικίνδυνη κεφαλιά από τον Ιγκλέσιας νωρίς νωρίς στο ματς αποδείχθηκε και η μοναδική αξιόλογη.

Προσπάθησε να απειλήσει με τον γνώριμο τρόπο του, τις ταχύτατες αντεπιθέσεις χωρίς όμως να καταφέρει κάτι, κι έχοντας αρκετές μονάδες του -με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Μπαράλες- μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Χρειαζόταν λοιπόν μια πιο πειστική εμφάνιση για να διεκδικήσει τη νίκη και στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να μπαίνει πιο ζωηρός εξισορροπώντας την κατάσταση. Έως ότου ήρθε ο Κουρμπέλης να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Ο Νίκο Φερνάντεθ γέμισε στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ και ο Κουρμπέλης έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ατρομήτου, αφού βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα -εκμεταλλευόμενος και την κακή εκτίμηση του Γκορμπούνοφ.

Βαθμολογία:

1.Παναθηναϊκός 11 (7-0)
2.Αστέρας Τρίπολης 6 (1-4)
3. ΠΑΟΚ 4 (1-2)
4. Ατρόμητος 2 (1-3)

4η αγωνιστική:

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0
(66’ Κουρμπέλης)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20:30)

Πηγή: sport-fm.gr