Viral έχει γίνει το πρόγραμμα μιας αθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής από τη Μινεσότα η οποία κέρδισε το απόλυτο «10» στη βαθμολογία αφού «κάρφωσε» το απίστευτο σετ του προγράμματός της άψογα υπό τους ήχους μάλιστα του «Homecoming» της Beyonce.

Η 19χρονη Mya Hooten, 19, εντυπωσίασε τους κριτές με την άψογη απόδοσή της το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι Gophers από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα αντιμετώπισαν τις Wolverines από Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Ενώ η Μινεσότα τελικά έχασε από το Νο. 1 της κατάταξης Μίσιγκαν, 198.025 με 197.650, το πλήθος στο Maturi Pavilion ξέσπασε σε χειροκροτήματα από το εξαιρετικά εκτελεσμένο πρόγραμμα της δευτεροετούς φοιτήτριας.

Όταν η Hooten δεν πηδούσε ή δεν έκανε τα εντυπωσιακά της κόλπα στον αέρα έδειξε τις χορευτικές της ικανότητες οι οποίες είχαν και ένα σημαντικό μήνυμα να στείλουν.

Η αθλήτρια μάλιστα εξήγησε ότι η χορογραφία της ολόκληρη είναι εμπνευσμένη από τα δεινά που περνά η κοινότητα των αφροαμερικανών στις ΗΠΑ. Μάλιστα κάποια στιγμή βάζει τα χέρια της και καλύπτει το στόμα της «επειδή μερικές φορές δεν έχουμε φωνή». Ενώ όπως λέει όταν πέφτει στα γόνατα και βάζει τα χέρια της πίσω από την πλάτη της, σημαίνει ότι θα συλληφθεί και μετά θα απελευθερωθεί.

Δείτε το εκπληκτικό πρόγραμμα της αθλήτριας