Ο κύβος ερίφθη… H UEFA πρόκειται να καταργήσει οριστικά έναν εκ των παλαιότερων κανονισμών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, το εκτός έδρας γκολ στα νοκ άουτ παιχνίδια. Ο κανονισμός εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων (διοργάνωση που δεν υπάρχει πια) και από το 1969 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις διοργανώσεις στη γηραιά ήπειρο.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου, πήρε την απόφαση να αποσύρει τον συγκεκριμένο κανονισμό, τουλάχιστον στις διοργανώσεις που «τρέχουν» από εκείνη.

Το μόνο που απομένει πλέον για να «ακυρωθεί» και τυπικά το εκτός έδρας γκολ, είναι η έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

Η συζήτηση για την κατάργηση ή μη του άρθρου 20.01 δεν ξεκίνησε φυσικά τώρα, αλλά με τα άδεια γήπεδα λόγω πανδημίας και τις ουδέτερες έδρες εντάθηκε.

Πλέον, έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση με άμεση εφαρμογή (από την επόμενη κιόλας σεζόν) γεγονός που θα φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο, σε σχέση με όσα γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια.