Η αγωνιστική άνοδος ορισμένων παικτών και η επιστροφή των τραυματιών έχουν προκαλέσει ευχάριστο πονοκέφαλο στον Γιάννη Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους για το δύσκολο ματς της Κυριακής με τον αήττητο στην έδρα του Παναιτωλικό (15:00). Από σήμερα, με την επιστροφή στις προπονήσεις μετά το πρωτοχρονιάτικο ρεπό, θα αρχίζουν να φαίνονται και οι πρώτες σκέψεις του για το βασικό σχήμα.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σουηδός φορ ξεπέρασε τη θλάση που τον κράτησε εκτός από τα δύο τελευταία ματς του 2013 και θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει δίλημμα σε όλες τις γραμμές. Στο τέρμα θα διατηρηθεί ο βασικός στα τελευταία ματς Κοτσόλης ή θα επανέλθει ο Καπίνο; Στην άμυνα για το δεξί άκρο υπάρχουν τρεις λύσεις, οι Μαρινάκης, Σπυρόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος, με τον τελευταίο να διεκδικεί θέση και σαν στόπερ μαζί με τους Ρισβάνη, Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή (που επιστρέφει από τιμωρία), ενώ πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στη θέση του αριστερού μπακ με τον Νάνο να είναι σταθερά μπροστά σε προτίμηση από τον Χουχούμη.

Στη μεσαία γραμμή επανέρχεται ο Λαγός από εμφάνιση με δύο γκολ (αλλά και αποβολή) στη Λιβαδειά, ο Μέντες είναι σε διαρκή άνοδο όπως και ο Αμπεΐντ, ο Πράνιτς θέλει να φορτσάρει ξανά εν όψει και του Μουντιάλ, ενώ σταθερή αξία αποτελεί ο Ζέκα. Και πιο μπροστά υπάρχει ο Ατζαγκούν, ο Μπαϊράμι που επέστρεψε από δίμηνη απουσία έτοιμος για να δικαιώσει τις προσδοκίες έστω και με καθυστέρηση, ενώ Καρέλης και Κλωναρίδης θέλουν να συνεχίσουν τις ίδιες ελπιδοφόρες εμφανίσεις, με τους Ντίνα και Δώνη να έρχονται από πίσω.

Σύντομα οι εξελίξεις για φορ

Οι αμέσως προσεχείς μέρες θα είναι καθοριστικές για την απόκτηση του επιθετικού που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Οι πιθανότητες απόκτησης του Μλάντεν Πέτριτς (που έλυσε τη συνεργασία του με τη Γουέστ Χαμ και τυπικά) είναι υπαρκτές, αν και όχι πολλές λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει κυρίως από ομάδες της Ελβετίας. Εφόσον δεν απαντήσει θετικά ο Κροάτης ως το τέλος της εβδομάδας, ο Νίκος Νταμπίζας φαίνεται πως θα στραφεί οριστικά στις άλλες περιπτώσεις για τις οποίες έχει κάνει προεργασία και επαφές. Στόχος είναι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή, προκειμένου ο παίκτης που θα έρθει να τεθεί το συντομότερο δυνατό στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου.

Πηγή: sport-fm.gr