Άγγλοι… δεν είμαστε για να παίζουμε την επομένη των Χριστουγέννων. Αλλά δεν είναι και σύνηθες στην Ελλάδα να υπάρχει αγωνιστική δράση μεταξύ των γιορτών. Για το λόγο αυτό η ενδέκατη αγωνιστική της Α1 είναι κάτι σαν τα δική μας boxing day.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Πιθανότατα θα παραταχθούν όμως και πάλι χωρίς τον Ρόκο Ούκιτς που μάλλον θα προφυλαχθεί εν όψει Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο την Πέμπτη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» που έχει δύο σερί ήττες, θα παίξει χωρίς τον Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ο Παναθηναϊκός μετρά 13 σερί νίκες επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας από το 66-65 του 1998!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Δράμα τον ΚΑΟΔ στο πρώτο του παιχνίδι μετά την πρώτη του ήττα στη σεζόν μετά από ένα σερί 23 νικών. Οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι πάνοπλοι, καθώς και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είναι πλέον απολύτως υγιής. Οι Δραμινοί θα έχουν νέο πρόσωπο τον Αμερικανό γκαρντ Ντάντε Στίγκερς, που παίρνει τη θέση του Φίλιπ Τσόβιτς.

Σε ένα ματς-επανάληψη των περσινών μικρών τελικών, ο Πανιώνιος αναμετράται με το Ρέθυμνο. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στον Γάιο Σκορδίλη. Οι Κρητικοί μετά από δύο σερί ήττες στοχεύουν στη νίκη με σύμμαχο την παράδοση καθώς μετρούν 6/6 με αντίπαλο τον Πανιώνιο στην κανονική περίοδο.

Ο Άρης στον απόηχο της μεγάλης πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου και με τον Παρασκευά Μουρατίδη σε ρόλο προπονητή αφού δεν βρέθηκε ακόμη «μόνιμος» αντικαταστάτης του Βαγγέλη Αγγέλου φιλοξενεί τον Ίκαρο Χαλκίδας. Μοναδικός απών θα είναι ο Νίκος Γκίκας για τους γηπεδούχους, ενώ δεδομένη ως το τέλος της σεζόν είναι για τους φιλοξενούμενους η απουσία του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Τα Τρίκαλα στοχεύουν στο τρίτο σερί ροζ φύλλο αγώνα στην έδρα τους κόντρα στον Πανελευσινιακό, ενώ η Νέα Κηφισιά μετά τις μεγάλες νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Ρεθύμνου υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας που προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες. Τέλος, ο Ηλυσιακός που είναι ουραγός και μετρά τέσσερις σερί ήττες υποδέχεται τον Κολοσσό που ενισχύθηκε με τον Στέφαν Νάτζφεϊ.

Αναλυτικά η ενδέκατη αγωνιστική

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

16:00 Άρης-Ίκαρος Χαλκίδας
16:00 Τρίκαλα-Πανελευσινιακός
16:00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Απόλλων Πάτρας
18:00 Πανιώνιος-Ρέθυμνο (Novasports 1)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

16:00 ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός (Novasports 1)
16:00 Ηλυσιακός-Κολοσσός
16:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 4 Ιανουαρίου

16:00 ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός
16:00 Πανελευσινιακός-ΚΑΟΔ
16:00 Κολοσσός-Ίκαρος Χαλκίδας
17:00 Απόλλων Πάτρας-Πανιώνιος (Novasports 3)
18:00 Τρίκαλα-Άρης

Κυριακή 5 Ιανουαρίου

16:00 Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός (Novasports 3)
19:15 Ολυμπιακός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Δημόσια Τηλεόραση)

Πηγή: sport-fm.gr