Μπορεί ο φετινός Παναθηναϊκός να έχει το 1/3 του μπάτζετ της ομάδας της περσινής περιόδου και να έχει κάνει μαζικές αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά η φετινή είναι μέχρι σήμερα καλύτερη ομάδα από την περσινή. Αυτό αποτυπώνεται από τις συγκρίσεις στα αποτελέσματα που έφερε η ομάδα την περσινή και τη φετινή περίοδο στις έξι πρώτες αγωνιστικές.

Φέτος

Ο Παναθηναϊκός έχει μαζέψει 11 βαθμούς με 3 νίκες 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Κέρδισε στο γήπεδο της Λεωφόρου τους Παναιτωλικό (2-0), ΟΦΗ (1-0), Αστέρα Τρίπολης (2-1), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος εντός έδρας με τη Βέροια(1-1). Εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Πανιώνιο με 3-0 και ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Πλατανιά.
ΠΑΟ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2 – 0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΟ 3 – 0
ΠΑΟ – ΒΕΡΟΙΑ 1 – 1
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΟ 1 – 1
ΠΑΟ – ΟΦΗ 1 – 0
ΠΑΟ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2 – 1

Πέρυσι

Στο περασμένο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είχε συγκεντρώσει 9 βαθμούς (με το -2 από την τιμωρία ήταν 7 οι βαθμοί) με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στο ΟΑΚΑ, ως γηπεδούχος δεν είχε κερδίσει σε δύο ματς!

Είχε έρθει ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) και με τον Αστέρα Τρίπολης (0-0), ενώ στο ουδέτερο γήπεδο της Λιβαδειάς (λόγω τιμωρίας της έδρας) και πάλι ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο (1-1). Εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Λεβαδειακό (1-0) και τη Ξάνθη (2-1), ενώ έχασε από τον Πανθρακικό (1-0).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 0 – 1
ΠΑΟ – ΠΑΣ 1 – 1
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΟ 1 – 0
ΠΑΟ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 – 1
ΠΑΟ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0 – 0
ΞΑΝΘΗ – ΠΑΟ 1 – 2
ΑΠΟ ΤΟ -11 ΣΤΟ -5

Χαρακτηριστικό της καλύτερης βαθμολογικής συγκομιδής φέτος για τον Παναθηναϊκό είναι ότι αγωνιστικά έχει μαζέψει δύο βαθμούς περισσότερους από πέρυσι (είναι στο +4 λόγω του περσινού -2), ενώ φέτος απέχουν από τον Ολυμπιακό πέντε βαθμούς ενώ πέρυσι απείχαν 11.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός την έκτη αγωνιστική είχε 18 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός 7, ενώ φέτος ο Ολυμπιακός έχει 16 και ο Παναθηναϊκός 11.

Η Λεωφρος τη διαφορά

Τη μεγάλη διαφορά κάνει φέτος το γήπεδο της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια έχει κάνει ήδη τρεις νίκες και μία ισοπαλία, όταν πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα είχε πέντε νίκες εντός έδρας, επτά ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά που κάνει η Λεωφόρος, πέρυσι ο Παναθηναϊκός την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο ΟΑΚΑ την είχε κάνει στις 4 Νοεμβρίου κόντρα στην ΑΕΚ με 1-0.

Αντίθετα εκτός έδρας πέρυσι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα με τις νίκες σε Λιβαδειά και Ξάνθη και την ήττα από τον Πανθρακικό, ενώ φέτος δεν έχει κερδίσει ακόμα. Εχασε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο κι έφερε ισοπαλία με τον Πλατανιά.

Πηγή: sday.gr