Να βοηθήσει στο να επιστρέψουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο αλλά και να φτάσει όσο πιο ψηλά μαζί του είναι οι στόχοι του Γιώργου Μπόγρη στον «Δικέφαλο του Βορρά» όπως τόνισε στην παρουσίασή του.

Ο νεαρός σέντερ αναφέρθηκε και στο κέρδος από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό: Στον Παναθηναϊκό δεν μπορούσε κάποιος να πει όχι, εκεί έμαθα πολλά πράγματα, έμαθα πως να αντιμετωπίζω το μπάσκετ. Όταν έφυγα από εκεί έλεγα δεν είναι δυνατόν, εγώ ήθελα να παραμείνω σε υψηλό επίπεδο και είναι σημαντικό που ήρθα στον ΠΑΟΚ.

-για τις επικοινωνίες που είχε πριν αποφασίσει να πάει στον ΠΑΟΚ:
Μίλησα με πολλούς παίκτες το καλοκαίρι, με παίκτες που ήταν στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και όλοι μου είπαν ότι πρέπει να πας στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα το Eurocup είναι μεγάλο δέλεαρ για εμένα.

-για τον Σούλη Μαρκόπουλο και τους λόγους που επέλεξε τον ΠΑΟΚ:
Και ο κόουτς έπαιξε μεγάλο ρόλο, γιατί ξέρω ότι όλοι οι ψηλοί έχουν εξελιχθεί μαζί του. Ο Τέλης (σ.σ. Ζουρνατσίδης), επίσης, έπαιξε ρόλο, με έπαιρνε κάθε δέκα λεπτά τηλέφωνο και ο… νονός μου, που όταν άκουσε ότι θα πάω στον Άρη μου μιλούσε συνέχεια και τώρα μου στέλνει… συνθήματα.

Για μένα, επίσης, είναι σημαντικό που οι εγκαταστάσεις είναι καλές και ίσως ο ΠΑΟΚ έχει τις καλύτερες στην Ελλάδα. Για έναν αθλητή που θέλει να δουλέψει είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα το κλίμα και η σκληρή δουλειά που κάνουμε είναι θετικά και φυσικά ξαναλέω έπαιξε ρόλο και ο κόουτς που μου έχει δείξει ότι μπορώ δίπλα του να εξελιχθώ.

-για την συνέχεια:
  Είμαι ενθουσιασμένος, κάνουμε καλή προπόνηση, αργότερα θα βγουν τα αποτελέσματα της δουλειάς. Θα δείτε ωραία πράγματα φέτος στο γήπεδο, έτσι πιστεύω.

-για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη:
Σίγουρα ένα καλό ξεκίνημα θα είναι σημαντικό και ο κόσμος θα ζεσταθεί μετά από μία τέτοια νίκη και εμείς που θα έχουμε καλή ψυχολογία. Είναι ένα ματς που το περιμένουμε όλοι πως και πως. Αυτό που θα θεωρήσω επιτυχία για φέτος είναι αν καταφέρουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί πέρσι που ο ΠΑΟΚ είχε καλή πορεία στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που παίζαμε εδώ δεν είχε κόσμο. Η χρονιά είναι μεγάλη, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

-για τους Χαραλαμπίδη και Διαμαντίδη:
Και ο Κώστας (σ.σ. Χαραλαμπίδης) και ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης) έχουν τεράστια πορεία στο ελληνικό μπάσκετ. Θεωρώ αδικημένο τον Χαραλαμπίδη που δεν έπαιξε στην Εθνική, είναι ακόμη ο Τσόχλας και ο Δέδας, για τον Δέδα δεν το περίμενα είδα εδώ έναν παίκτη που δεν τον είχα έτσι στο μυαλό μου.

-για το πως αισθάνεται που βλέπουν τις προπονήσεις οι Πρέλεβιτς και Σταυρόπουλος:
Τώρα βέβαια είναι σε άλλο πόστο, αλλά είναι σημαντικό οι ομάδες να κρατούν τις σημαίες τους, είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στις ομάδες.

-για το πως είναι καλύτερα να ξεκινάει το μπάσκετ ένα παιδί 18 χρονών, όπως ήταν αυτός όταν άρχισε την καριέρα του: Αν μπορείς να διαλέξεις που θα πας καλύτερα είναι σε μία ομάδα που σε πιστεύει ο προπονητής και θα έχεις μεγάλη εξέλιξη. Σίγουρα στηρίζω την απόφασή μου, ο χρόνος θα δείξει.

-για τον Παπαδόπουλο:
Μπορεί ο Λάζαρος να επιστρέψει, είμαστε διαφορετικοί παίκτες, τον σέβομαι απίστευτα. Είναι ένας παίκτης που έχει προσπαθήσει πολύ για τους συμπαίκτες του και εξωαγωνιστικά. Νομίζω ότι μπορώ να πιάσω τα δικά μου στάνταρ με άλλον τρόπο.

-για το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ:
Δεν κοιτάμε την επίθεση των πέντε δευτερολέπτων αλλά να εκτελέσουμε μετά τα 15 δευτερόλεπτα. Νομίζω ότι αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά κοιτάμε και την άμυνα, είμαστε νέα παιδιά που μπορούμε να τρέξουμε.

Πηγή: sport-fm.gr