Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θεωρείται σχεδόν εθνικός ήρωας στη Σουηδία, καθώς δεν αποτελεί μόνο μια κορυφαία προσωπικότητα στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και ένας άνθρωπος που αποτελεί κινητή διαφήμιση για τη χώρα που μεγάλωσε.

Η γνώμη του «Ίμπρα» μετράει πολύ μεταξύ των συμπατριωτών του, με κάθε του συνέντευξη να αποτελεί αφορμή συζήτησης. Όπως συνέβη και με την τελευταία του, στην Expressen. Μέσω αυτής κατέκρινε κάποιους πρώην συμπαίκτες του στην εθνική Σουηδίας, οι οποίοι κατά τη γνώμη του δεν μπορούν να προσφέρουν όσα στο παρελθόν.

Ένας από αυτούς είναι ο Μάρκους Μπέργκ, για τον οποίο ο άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι εξέφρασε την απορία του για το γεγονός πως παραμένει στα πλάνα του ομοσπονδιακού προπονητή της χώρας.

«Με όλο τον σεβασμό. Ο Μάρκους Μπεργκ σε πόσα παιχνίδια δεν έχει σκοράρει; Σε 20 ματς; Και παίζει ακόμα; Αν ήμουν στη θέση του, θα συνέβαινε το ίδιο; Μετά από τρία ματς θα έλεγαν: “Δεν σκοράρει, δεν είναι αρκετά καλός”. Αυτό είναι κάτι δίκαιο σαν προβληματισμός, αν και εγώ απολαμβάνω να παίζω με την πίεση να σκοράρω».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην παρουσία του Αντρέας Κράνγκβιστ στην εθνική Σουηδίας. «Είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα. Βρίσκεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λόγω του παρελθόντος του, αν και είχε κακή χρονιά στην Allsvenskan (Α’ Εθνική Σουηδίας). Εγώ στο παρελθόν έπαιξα -μεταξύ άλλων- σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά, εάν δεν αποδίδω όσο πρέπει, δεν πρέπει να είμαι στα πλάνα του προπονητή».