Συνέδεσε την προπονητική του καριέρα με την Αφρική, αφού, αν και Σουηδός, πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του στη «Μαύρη Ήπειρο». Ο Ρότζερ Πάλμγκρεν, ένα μήνα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ναμίμπια, αναγκάστηκε σε παραίτηση επικαλούμενος την ασφάλειά του.

Πριν από λίγες μέρες η Ναμίμπια υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 0-0 σε φιλικό αγώνα με αντίπαλο τη Ζάμπια. Το αποτέλεσμα αυτό δεν άρεσε σε κάποιους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι πλησίασαν τον Σουηδό τεχνικό στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή και τον απείλησαν.

Ο ίδιος ο Πάλμγκρεν ισχυρίστηκε πως οι άγνωστοι του επέστησαν την προσοχή ενόψει του παιχνιδιού με αντίπαλο τη Νιγηρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, λέγοντάς του πως δεν θα ανεχτούν αρνητικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί πως η Ναμίμπια απέχει τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Νιγηρία, δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του 6ου προκριματικού ομίλου της Αφρικανικής ζώνης. Ο επόμενος αγώνας βρίσκει τις δύο ομάδες να συγκρούονται στην έδρα της Ναμίμπια, σε ένα ματς που μοιάζει με τελικό.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, η Ομοσπονδία της Ναμίμπια είναι υποχρεωμένη να βρει τον αντικαταστάτη του Ρότζερ Πάλμγκρεν, δύο μέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι.

Πηγή: Sport-fm.gr