Ήρθε στην Ευρώπη από την μακρινή Ιαπωνία το 2008 σε ηλικία 22 ετών. Η πρώτη του ομάδα στη Γηραιά Ήπειρο ήταν η «μικρή» Φένλο. Η απόδοσή του στην Ολλανδία, όμως, τράβηξε τα βλέμματα πολλών ομάδων, ανάμεσα στις οποίες η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία το 2010 κατάφερε να τον αποκτήσει. Μετά από τρία χρόνια, 76 συμμετοχές και 19 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Κεϊσούκε Χόντα, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Ρωσική ομάδα.

Ο Ιάπωνας μέσος μίλησε στην εφημερίδα «Sport Express» και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ. «Το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποχωρήσω από την ομάδα. Μετά από τρία χρόνια, νιώθω πως ήρθε η στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Χρωστώ πολλά στην ΤΣΣΚΑ, αλλά ήρθε η ώρα του αποχωρισμού», είπε με… ρομαντική διάθεση ο Χόντα.

Αυτό που, όμως, δεν αποκάλυψε, είναι η ομάδα στην οποία θα συνεχίσει. «Ακόμα δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα. Υπάρχουν στα χέρια μου προτάσεις και προσφορές, αλλά θα γνωρίζω κάτι το συγκεκριμένο μετά από λίγο καιρό. Ο μάνατζέρ μου μελετά τις προτάσεις αυτές και θα επιλέξουμε μαζί την καλύτερη περίπτωση», περιορίστηκε να πει ο Κεϊσούκε Χόντα.

Πηγή: sport-fm.gr