Υπό άλλες συνθήκες θα επρόκειτο για ένα φιλικό-αγγαρεία. Όμως η σημερινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ομόνοια στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας (16:00) είναι για την ομάδα του Γιάννη Βονόρτα ένα χρήσιμο τεστ, καθώς πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι πριν το μπαράζ για την έκτη θέση απέναντι στη Skoda Ξάνθη την επόμενη Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη.

Οι «πράσινοι» οφείλουν να εξαντλήσουν και την τελευταία ελπίδα συμμετοχής στο Europa League (εφόσον ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση τη θέση του στον δεύτερο προκριματικό θα πάρει ο έκτος) και γι’ αυτό καλούνται να παρουσιαστούν έτοιμοι.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα δοκιμάσει στο σημερινό παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό το σχήμα που θα παρατάξει απέναντι στους Ακρίτες. Εκτός αποστολής έμειναν οι Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Μαυρίας, Κουίνσι, Φορναρόλι, Καζιγιάμα, Φορναρόλι και Ταμπάκης. Οι δύο πρώτοι αναμένεται να προλάβουν το μπαράζ, για το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμοι οι τιμωρημένοι Βιτόλο και Σπυρόπουλος.

Στην 20μελή αποστολή της ομάδας συμπεριλήφθηκαν οι εξής: Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνο, Βελάσκες, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Κάιπερ, Σο, Ζέκα, Λαγός, Ντίνας, Εσπάρθα, Μπαρμπαρούσης, Αποστολόπουλος, Φιγκερόα, Σισοκό και Τοτσέ.

Μια πιθανή σύνθεση είναι η εξής: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Σοκ, Ζέκα, Σισοκό, Ντίνας, Μπαρμπαρούσης και Φιγκερόα. Αυτό που προβληματίζει τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία που υπάρχει στη Μεγαλόνησο, ειδικά την ώρα διεξαγωγής του αγώνα.

Η Ομόνοια (που παρεμπιπτόντως έχει επίσης σήμα το πράσινο τριφύλλι), που έχει στον πάγκο της τον Τόνι Σαβέφσκι και συνεργάτη του τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού Χριστόφορο Κόλα, τερμάτισε τέταρτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Κύπρου και συμμετέχει στα play offs, όπου της απομένουν δύο ακόμη ματς (στις 11 και 18 Μαΐου). Μάλιστα με τρεις νίκες σε τέσσερα ματς μέχρι τώρα είναι αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πηγή: sport-fm.gr