Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επικράτησαν εύκολα του Κολοσσού στο μεταξύ τους ματς για την 25η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών παίζοντας μάλιστα πιο… ελεύθερα όπως τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» εξήγησε πως σκοπός ήταν να ξεμπουκώσουν οι παίκτες του από την πίεση που τους προκάλεσαν τα παιχνίδια των προημιτελικών της Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο «Άρτζι» ρωτήθηκε για το αν η ομάδα θα προχωρήσει σε ενίσχυση, όμως δεν θέλησε να απαντήσει.

«Ο Παναθηναϊκός έκανε την προσπάθειά του, σε μία χρονιά που αναδομείται. Λίγες ομάδες έκαναν ό,τι ο Παναθηναϊκός, να αλλάξει τόσα πρόσωπα. Παρέμεινε ανταγωνιστικός, αυτό μας χαροποιεί, μας δίνει κουράγιο. Ο εφιάλτης του καλοκαιρού έγινε όνειρο κι ελπίδα. Το πρώτο στοίχημα έχει κερδηθεί», είπε αρχικά ο κόουτς των «πράσινων» και συνέχισε:

«Στο αγωνιστικό κομμάτι θέλαμε να αφήσουμε παιδιά να χαρούν το παιχνίδι, έπειτα την πνευματική πίεση των play offs, να τρέξουμε, να προπονηθούμε, να παίξουμε πιο ελεύθερα. Οι ασίστ μαρτυρούν την ομαδική επίθεση, δεν έγινε το ίδιο στην ομαδική άμυνα, το αφήσαμε επίτηδες. Δεν είχαμε συγκέντρωση. Είναι δικαιολογημένοι οι παίκτες, θέλαμε να ξεμπουκώσει η ομάδα. Καλές γιορτές, Καλή Ανάσταση! Συνεχίζουμε. Τα Ελληνόπουλα γνωρίζουν την κατάσταση στην Α1 και θα τη διαχειριστούν. Πρέπει στα ξένα παιδιά να βάλουμε τι σημαίνει αυτό. Κακά τα ψέματα, η Euroleague είναι το μεγαλύτερο κομμάτι. Ήδη έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια. Αφήνουμε το μυαλό να χαλαρώσει».

Όσο για το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ακόμα έναν γκαρντ, ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος; «Έχουμε μία κενή θέση. Αλλά είναι πάγια πολιτική της ομάδος και δική μου, πως είχαμε ένα παιχνίδι κι είμαστε εδώ να μιλήσουμε γι’ αυτούς που ίδρωσαν. Από αύριο… Σήμερα δεν θέλω να συζητήσω. Είναι πάγια θέση μου».

Από την πλευρά των παικτών του «τριφυλλιού», ο Χάρης Γιαννόπουλος, σχολίασε: «Ήταν ένα ματς που θέλαμε να τρέξουμε και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ, πιέσαμε στην άμυνα και ήρθε η νίκη. Ήταν δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες για μας που βγάλαμε πολύ ενέργεια στο γήπεδο για αυτό και εμείς θέλαμε να ξεκουράσουμε τα παιδιά που έμειναν περισσότερο στο γήπεδο».

Πηγή: sport-fm.gr