Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να παραμείνει έστω και δύσκολα στη μεγάλη κατηγορία. Στην τρίτη σερί παρουσία της όμως, η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να το επαναλάβει και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα.

Οι «Φαίακες» τη σεζόν 2010-11 κατέλαβαν την 12η θέση. Την επόμενη την 13η. Φέτος τα πράγματα δεν ήρθαν το ίδιο ευνοϊκά και –από την 28η αγωνιστική κιόλας- και παρά το γεγονός πως υποβιβάζονται μόνο δύο ομάδες, η Κέρκυρα έπεσε κατηγορία.

Τα πράγματα φάνηκαν από την αρχή πως θα ήταν δύσκολα για τους νησιώτες που χρειάστηκε να φτάσει η 5η αγωνιστική για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Μερικά θετικά αποτελέσματα μέσα στο Φθινόπωρο αποδείχθηκαν παροδικά και πολύ γρήγορα η Κέρκυρα βρέθηκε ξανά να παλεύει από τον… πάτο της βαθμολογίας.

Η αλλαγή προπονητή, με τον Γιάννη Παπακώστα να κάθεται στον πάγκο τον οποίο αρχικά «ζέσταινε» ο Άκης Μάντζιος, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και τελικά η 28η αγωνιστική και η εντός έδρας ήττα από το Λεβαδειακό υπέγραψε τον υποβιβασμό της ομάδας.

Έναν υποβιβασμό που βάσει αριθμών μοιάζει λογική εξέλιξη. Η Κέρκυρα ήταν η ομάδα με τη χειρότερη επίθεση (μόλις 15 γκολ) και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (38 τέρματα παθητικό). Παράλληλα, οι «Φαίακες» πλήρωσαν τη φρικτή εντός έδρας παρουσία τους, αφού κατάφεραν να σημειώσουν 3 νίκες σε 15 ματς, ενώ πολύ άσχημα τα πήγαν και μακριά από το γήπεδό τους, όπου πανηγύρισαν μόνο μια επιτυχία. Μόνο ο δίχως εκτός έδρας νίκη Άρης είχε να επιδείξει μικρότερη συγκομιδή.

Στο παρελθόν η ομάδα είχε υποβιβαστεί άλλες δύο φορές από τη μεγάλη κατηγορία. Η πρώτη τη σεζόν 2004-05 κα η δεύτερη το 2006-07. Φέτος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να «τριτώσει» το κακό…

Πηγή: sport-fm.gr