Τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας δεν φέρνουν μόνο επιτυχίες και προκρίσεις. Φέρνουν και κούραση. Όπως αυτή που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στην Νέα Σμύρνη, με τον Πανιώνιο να τον βρίσκει… μπόσικο, να επιστρέφει από το -15 και να νικά το τριφύλλι με 63-56!

Τέταρτη ήττα για την ομάδα του Πεδουλάκη στην Α1, ωστόσο η δεύτερη θέση παραμένει στο χέρι του.

Κακοί συνολικά οι «πράσινοι» -ειδικά στο δεύτερο μέρος, όπου υπέπεσαν σε 18 λάθη(!), εκ των οποίων τα 9 άνηκαν στον Διαμαντίδη, με τον αρχηγό της ομάδας να είναι εμφανώς πιο κουρασμένος από όλους, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση μόνο με τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο, τα οποία έβρισκαν κυρίως σίδερο (8/24).

Εξαιρετικοί στο δεύτερο μέρος οι Νεοσμυρνιώτες στο κατάμεστο κλειστό, που είχαν για κορυφαίο τον Γιάνκοβιτς με 17 πόντους!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Οι «πράσινοι» μπήκαν με προσοχή στην επίθεση, ενώ στην άμυνα «δάγκωναν». Εν συναρτήσει και με την αστοχία του Πανιωνίου, οι φιλοξενούμενοι προηγηθηκαν εύκολα 11-0. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι Νεοσμυρνιώτες πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι 1:30 πριν το τέλος της περιόδου! Εν τέλει, αυτή έκλεισε με τον «εξάστερο» να προηγείται με 10, 17-7.

Η καλή άμυνα των παικτών του Πεδουλάκη συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει νωρίς-νωρίς με το 24-9! Ο Πανιώνιος πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων μετά το 15’(!), όταν οι παίκτες του ξεκίνησαν να «ζεσταίνονται». Το τριφύλλι άρχισε να χάνει επιθέσεις, λόγω πολλών και συνεχόμενων λαθών, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να ροκανίσουν την διαφορά και το κατάφεραν με σερί 10-2 (19-26). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ούκιτς να γράφει το 28-19 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τώρα ήταν η ώρα του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίσει επιθετικό πρόβλημα. Αφού λοιπόν ο Μπράμος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο +10 με εύστοχο τρίποντο, ήρθε το γρήγορο σερί από τον Πανιώνιο για να μειώσει στους 4 (27-31) και το ματς να πάρει «φωτιά». Το «κόλλημα» των φιλοξενούμενων και το κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στο σκορ (37-36). Ο Ματσιούλις πήρε το «όπλο» του και έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους «πράσινους» με 43-39.

Ο Λιθουανός έδωσε… αέρα επτά πόντων στον Παναθηναϊκό (46-39), όμως με μίνι σερί ο Πανιώνιος ισοφάρισε γρήγορα-γρήγορα σε 46-46, ενώ ο Μπατής έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του με εύστοχο τρίποντο έξι λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δεν έλεγε να συνέλθει, με τους Γιάνκοβιτς και Αθηναίου να «βομβαρδίζουν» από τα 6,75 και να βάζουν μπροστά τους «κυανέρυθρους» με 58-50, δύο λεπτά πριν το τέλος! Προς στιγμήν οι «πράσινοι» μείωσαν σε 59-56, ο Διαμαντίδης ζήτησε φάουλ το οποίο δεν του δόθηκε, στην συνέχεια εκνευρίστηκε, χρεώθηκε με τεχνική ποινή και εν τέλει ο Πανιώνιος πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 63-56!

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 19-28, 39-43, 63-56

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 6(2), Αθηναίου 3(1), Κις 3(1), Μίλμπουρν 7, Αθανασούλας, Μπατής 5(1), Γιάνκοβιτς 17(2), Καββαδάς, Παππάς 8, Μπούκερ 12

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 12(3), Ματσιούλις 15(4), Ούκιτς 5, Λάσμε 13 , Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 4(6 ασίστ, 9 λάθη), Γκιστ 2, Μπανκς, Ξανθόπουλος 3(1), Γιαννόπουλος, Σκορδίλης

Πηγή: sport-fm.gr