Μετά το αποτέλεσμα του αγώνα του Λονδίνου, όπου επικράτησε με 3-1 της Άρσεναλ, η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου βρίσκεται ήδη η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία απέκλεισε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και επιθυμεί να φτάσει η Σάλκε, η οποία αντιμετωπίζει τη Γαλατασαράι στην έδρα της, στη ρεβάνς του 1-1 της Κωνσταντινούπολης. Αυτό σημαίνει πως, ενδέχεται να βρίσκονται 3 γερμανικές ομάδες στις 8 καλύτερες του θεσμού, κάτι που ήταν αναμενόμενο σύμφωνα με όσα είπε ο Φίλιπ Λαμ σε εφημερίδα της πατρίδας του.

«Μου φαίνεται πολύ λογικό να βρεθούν 3 ομάδες της Γερμανίας στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ήμουν ένας αντικειμενικός φίλος του ποδοσφαίρου, θα χαιρόμουν να βλέπω γερμανικές ομάδες να προχωρούν στη διοργάνωση. Οι ομάδες της πατρίδας μου παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες και προσφέρουν θέαμα. Τι άλλο να ζητήσει ένας φίλαθλος;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου.

Για το λόγο αυτό ο Λαμ θα ήθελε έναν γερμανικό τελικό, ανάμεσα στην ομάδα του και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. «Αν μπορούσα να επιλέξω, θα διάλεγα τη Ντόρτμουντ για αντίπαλό μας στον τελικό του Λονδίνου. Θεωρώ πως ο κόσμος θα ευχαριστιόταν καλό ποδόσφαιρο από ένα τέτοιο ζευγάρι», υπογράμμισε ο Λαμ.

Μήπως είναι κάπως υπερβολικός; Ο ίδιος θεωρεί πως όχι. «Η Σάλκε, η οποία εύχομαι να βρεθεί και εκείνη στην προημιτελική φάση, είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει ως το τέλος. Αντίθετα εμείς και η Ντόρτμουντ είμαστε πολύ δυνατές ομάδες. Θεωρώ πως δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μπαρτσελόνα. Για αυτό πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό», σημείωσε ο Φίλιπ Λαμ.

Πηγή: sport-fm.gr