Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον Λεβαδειακό μέσα στην Τούμπα (18:00, OTE Sport 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο στόχος του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που επανέλαβε για πολλοστή φορά χθες ο Πάμπλο Γκαρσία με την δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν τους Βοιωτούς, οι οποί τη φετινή σεζόν αποτελούν μίας από τις εκπλήξεις της Σούπερ Λίγκας και θα ήθελαν να διακριθούν σε μία διοργάνωση όπως είναι αυτή του Κυπέλλου.

Αυτό το γνωρίζει ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δεν σκοπεύει να αλλάξει την ενδεκάδα σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτάντζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Αποστολόπουλο (ή Κωνσταντινίδη), Κατσουράνη, Σίλντενφελντ και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξει ο Γκαρσία με τον Λάζαρ, έχοντας στα πλάγια τους Σαλπιγγίδη και Καμαρά. Οργανωτικό ρόλο θα έχει ο Λόρενς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Λίνο. Εκτός από την 18μελή αποστολή έμειναν οι Ολίσε, Σταφυλίδης, Γεωργιάδης, Χακόμπο και Φωτάκης.

Προϊστορία

Εκτός από τις δύο νοκ άουτ αναμετρήσεις για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει το Λεβαδειακό και σε διπλά παιχνίδια, άλλη μία φορά τη σεζόν 1988-’89 όταν και πάλι ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Για τους «16» του κυπέλλου ο «Δικέφαλος» αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στον πρώτο αγώνα που είχε γίνει στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά στη ρεβάνς που έγινε στο γήπεδο της Λιβαδειάς επικράτησε με 2-0 και σφράγισε το εισιτήριο για τα Προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

02/11/75 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 4-0
21/12/77 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 6-1
28/12/88 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-2
11/01/89 Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-2

Πηγή: sport-fm.gr