Τα παράπονά του προς τον κόσμο και τους δημοσιογράφους εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως τον είχαν ξεχάσει.

Ο άσος των Πανθρακικού δήλωσε πως θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό παρά τον τρόπο που έφυγε από τους «πράσινους», καθώς μοναδικός του στόχος είναι να παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον Πανθρακικό, τονίζοντας πως επιθυμία όλων είναι να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις με τις οποίες θα εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία όσο πιο νωρίς γίνεται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»:

Για την αποχή του από τις καλές εμφανίσεις: «Εσείς με ξεχάσατε. Ο κόσμος, αλλά και οι δημοσιογράφοι κάνετε λες και δεν ξέρετε τόσα χρόνια τι μπορώ να κάνω. Στηρίζω όλες μου τις επιλογές. Έχω ”πληρώσει”, έμαθα από αυτές και ωρίμασα. Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει πολύ καλή προπόνηση σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και μου έλειπαν μόνον τα παιχνίδια».

Για το τι συνάντησε στον Πανθρακικό:«Ακριβώς. Συνάντησα ιδανικές συνθήκες. Νιώθω οικεία εδώ. Ίσως ευνοεί το γεγονός ότι υπάρχει έντονα το ποντιακό στοιχείο και είναι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου».

Για τις νίκες και το πόσο συνεισφέρει σε αυτές: «Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί ικανοί παίχτες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Με τους Λουσέρο, Βαϊρουά και Μπαϊκαρά έχουμε «δέσει» πολύ καλά κι αυτό φαίνεται. Ποτέ δεν είχα συνεργασία με χαφ όπως με τον Βαϊρουά. Ανάλογη «χημεία» είχα με Κωνσταντίνου, Γκονζάλες και Μπασινά στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα αποδίδει συνολικά και μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα είμαστε από τις ομάδες με την πιο σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα».

Για την αλλαγή του προπονητή:
«Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να αλλάζει ο προπονητής, αλλά αφού έτσι έκρινε η διοίκηση, δεν πέφτει λόγος σε μας τους παίχτες. Το καλό είναι ότι ο κ. Δερμιτζάκης γνώριζε την ομάδα και αυτό απλοποίησε τα πράγματα. Μας βοήθησε πολύ».

Για το αν αληθεύει πως είπε στη διοίκηση να μη φύγει ο κ. Παντελίδης: «Είπα την άποψή μου. Όπως την έλεγα στα 21 μου, τη λέω και τώρα που είμαι 31χρονών. Τον κ. Παντελίδη δεν τον γνώριζα. Όμως γι’ αυτόν ήρθα στην Κομοτηνή. Συνάντησα έναν προπονητή που ξέρει τι σημαίνει ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Όταν μιλήσαμε, κατάλαβε αμέσως τι αναζητούσα και σε τι ψυχολογική κατάσταση βρισκόμουν. Με πίστευε πολύ. Όσα είπα στη διοίκηση για εκείνον δεν το έκανα από υποχρέωση, αλλά επειδή το ένιωθα».

Για το πώς δέχτηκε να πάει στον Πανθρακικό: «Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που μου τηλεφώνησε απευθείας ένας προπονητής για να μου πει πως με θέλει στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως αποτελείς επιλογή του προπονητή. Και δεν το ξανασκέφτηκα».

Τους λόγους για τους οποίους δεν έμεινε στο εξωτερικό:
«Γιατί δεν βρήκα αυτό που ήθελα».

Για το αν είχε ενδιαφερθεί άλλος ελληνικός σύλλογος: «Επαφές υπήρξαν, όχι όμως συζητήσεις. Πραγματικά με ξεχάσανε. Τότε, σε όσες κουβέντες έκανα με μάνατζερ, μου έλεγαν ”έχεις πολύ καιρό να παίξεις” και άλλα τέτοια. Και τώρα, λίγους μήνες μετά, η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην για μένα».

Για το τι σκέφτεται να κάνει: «Ζω την κάθε μέρα. Παιχνίδι το παιχνίδι. Θέλω να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα μου να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή. Αν συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα και ρυθμό, θα τα καταφέρουμε».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Αν εννοείτε κάποια μεταγραφή, δεν υπάρχει κάτι. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Εχω συμβόλαιο ως το καλοκαίρι και σκοπεύω να το τιμήσω. Βέβαια, αν έρθει κάποια πρόταση η οποία εξυπηρετεί τον σύλλογο, τότε αυτό είναι άλλο».

Για το αν προσέγγισε την ΑΕΚ το καλοκαίρι, χωρίς η ομάδα να ανταποκριθεί:
«Δεν θέλω να απαντήσω σ’ αυτό».

Για το αν θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό: «Βεβαίως, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το μόνο που θέλω είναι να παίξω ποδόσφαιρο και αν γίνεται σε υψηλό επίπεδο».

Για το αν θα επέστρεφε, ύστερα από τον τρόπο που έφυγε τον Νοέμβριο του 2008: «Δεν μου είπαν τον λόγο. Τον ξέρετε εσείς; Οι οπαδικές εφημερίδες έγραφαν διάφορα τότε. Πλέον είμαι πεπεισμένος πως συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έκαναν κουμάντο στην ομάδα και δυστυχώς μερίδα του κόσμου επηρεάζεται από αυτά που διαβάζει».

Για τη χειρονομία όταν σκόραρε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
Δεν έκανα καμία χειρονομία. Απλά πανηγύρισα έντονα επειδή είχα πολύ καιρό να σκοράρω.

Για τον Παναθηναϊκό: «Έχει πολλά διοικητικά προβλήματα, ωστόσο, με τον κ. Ρότσα η ομάδα απέκτησε ψυχολογία. Βγάζει εγωισμό, πάθος, διάθεση που δεν είχε με τον κ. Φερέιρα».

Για τα όσα ακούγονται για το συμβόλαιό του: «Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Δεν ήρθα στον Πανθρακικό για να βγάλω χρήματα. Δόξα τω Θεό κέρδισα χρήματα από το ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο φέτος ήταν να παίξω ποδόσφαιρο. Βρήκα τις κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή έναν προπονητή και μια ομάδα που πίστεψε σε εμένα και δεν μπήκα καν στη διαδικασία να συζητήσω το οικονομικό.

Συμφώνησα σε αυτά που μου πρότειναν γιατί ήθελα να παίξω μπάλα. Αυτό αναζητούσα, διαφορετικά θα σταματούσα. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως με εμένα τα τελευταία χρόνια, από το μυαλό σου περνάνε πολλές σκέψεις. Όμως δεν επικράτησε. Ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Αισθάνομαι πως μπορώ να παίξω για ακόμη 4-5 χρόνια σε υψηλό επίπεδο».

Για τους λόγους που αρνήθηκε την αύξηση αποδοχών που του πρότεινε ο Πανθρακικός: «Από τη στιγμή που βγήκε προς τα έξω, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Κάναμε μια συμφωνία, δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να την αλλάξουμε».

Πηγή: sport-fm.gr