Ο Ολυμπιακός, αφήνει πίσω του το ματς-διαφήμιση στο «Καμπ Νόου» και επικεντρώνεται σ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Το gazzetta.gr στέκεται στα… σημεία που μπορούν να κρίνουν ένα ματς, ο νικητής του οποίου θα πάρει τεράστια ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο… άχαστος Λεμονής (για το πρωτάθλημα) κι ο Λουτσέσκου που δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό. Οι Φορτούνης- Ανσαριφάρντ και Πάρντο και από την άλλη, οι Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς και Κάμπος ή Πέλκας. Το γεμάτος «Καραϊσκάκης» και τα… στημένα.

Ολυμπιακός

Όπλο: Η καρδιά του πρωταθλητή πάντα παίζει ρόλο σε τέτοιου είδους ματς. Πόσω μάλλον όταν αυτή είναι πληγωμένη. Ο Λεμονής έχει ετοιμάσει την ομάδα του γι αυτό το ματς, που με νίκη θα ανακτήσει η ομάδα του την ψυχολογία της και ξεκάθαρα θα… τσακίσει αυτή του ΠΑΟΚ που είναι στον… Θεό. Εκτός από το γεμάτο «Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός έχει και παίκτες που μπορούν να το… καθαρίσουν. Ο Πάρντο είναι ένας παίκτης που… διψάει να αποδείξει ότι αξίζει να είναι στην 11άδα. Συν τις άλλοις, οι «ερυθρόλευκοι» θα ποντάρουν πολλά και στις συνεργασίες των Φορτούνη-Καρίμ. Θυμηθείτε το υπέροχο γκολ που είχαν πετύχει στην ΑΕΛ, ενώ κι ο Οτζίτζα βρίσκεται καλά με τον Ιρανό (θυμηθείτε την ασίστ-τακουνάκι) στη Νέα Σμύρνη. Στημένα: Ο Ενγκελς σκόραρε στο 12′ στο ματς με την Ξάνθη από εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά. Το πλάγιο δεν μπορεί να θεωρηθεί στημένο όπως είναι το κόρνερ ή το φάουλ αλλά είναι δεδομένα στατική. Ετσι ο Μάριν έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ. Ο Φορτούνης εκτελεί το φάουλ στο 19′ κι ο Σισέ κάνει το 1-1 πηδώντας πιο ψηλά από την άμυνα του Πανιώνιου. Και τελευταίο γκολ που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι από στημένη μπάλα, ήταν αυτό στο «Καμπ Νόου» όπου ο Νικολάου έβαλε το γκολ της ζωής του. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Προπονητής: Ο Τάκης Λεμονής ξέρει πολύ καλά από… ΠΑΟΚ, μιας και είναι αήττητος κόντρα στο «δικέφαλο του Βορρά» ως προπονητής στο πρωτάθλημα. Μάλιστα στις 3 φορές που έχει κάτσει στον πάγκο των πρωταθλητών κόντρα στον ΠΑΟΚ, ως γηπεδούχος, μετρά ισάριθμες νίκες. Φορτούνης: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναμένεται να ξεκινήσει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι ο παίκτης που με δύο ασίστ του είχε δώσει στις 10/4/2015 τη νίκη στον Ολυμπιακό στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Από το πόδι του είχε σκοράρει κι ο Καμπιάσο για το Κύπελλο στην Τούμπα. Σημαντικό ότι ξέρει πολύ καλά από την κρισιμότητα του ματς κι ο Λεμονής περιμένει πολλά απ’ αυτόν στο εν λόγω ματς. Ο καλός Φορτούνης, σε τέτοια ματς, είναι βαρόμετρο. Η 11άδα του πέρυσι, η 11άδα του σήμερα Στο αντίστοιχο περσινό ματς, στο τέρμα ήταν ο Καπίνο, ενώ φέτος θα είναι Προτό. Ο Μποτία θα είναι στάνταρ ο ένας στόπερ με τον Νικολάου λογικά να νικάει τον Σισέ (κι οι δύο έχουν σκοράρει από στημένα). Πέρυσι ειδαμε στα μπακ Βιάνα (αριστερά) και Φιγκέιρας. Ο Πορτογάλος δεν αποκλείεται να πάρει θέση στα αριστερά, με τον Ομάρ να παίρνει τη θέση του στα δεξιά. Το δίδυμο στα χαφ ήταν Μιλιβόγεβιτς-Μάρτινς. Φέτος θα δούμε Ρομαό-Οτζίτζα με τον Φορτούνη, όπως τότε έτσι και φέτος, θα είναι πίσω από τον Ανσαριφάρντ και όχι τον Ιντέγε. Σεμπά-Ελιουνούσι ήταν τότε στα φτερά. Φέτος αναμένεται να δούμε τον Μάριν ή τον Ανδρούτσο αριστερά και τον Πάρντο δεξιά.

ΠΑΟΚ

Όπλο: Η τακτική και αμυντική συμπεριφορά του. Έχει επιβάλλει ο Λουτσέσκου. Απόδειξη τα δύο γκολ που έχει δεχτεί σε 7 ματς, το ένα μάλιστα από πέναλτι. Το κίνητρο η διατήρηση στην κορυφή που θα τον κάνει να στείλει το μήνυμα ότι φέτος είναι έτοιμος για τίτλο. Στημένα: Δεν έχει μπει ακόμα στην εξίσωση αυτός ο τομέας στο παιχνίδι της ομάδας. Προπονητής: Ο Λουτσέσκου δεν έχει ξεκινήσει ΠΟΤΕ τον Ολυμπιακό και στο πρώτο του μεγάλο ντέρμπι θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τόσο σημαντικά παιχνίδια. Βιεϊρίνια: Ένας παράγοντας ξεχωριστός για το ντέρμπι. Ξέρει απ’ αυτά τα ματς και θα βασίσει πολλά πάνω του ο Λουτσέσκου. Η 11άδα του πέρυσι, η 11άδα του σήμερα Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Παναγιώτη Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, φέτος παραμένει τραυματίας και εκτός ομάδας από τον περασμένο Μάιο, με τον Αργεντινό Ρέι, ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε λεπτό σε όλες τις διοργανώσεις (12 σερί 90λεπτά), να είναι στο Νο 1 και πάλι. Ο Σαμπράνο από τη στιγμή που μπήκε δεν έχει… κουνήσει από τη θέση στα στόπερ και θα προτιμηθεί έχοντας παρτενέρ τον Βαρέλα και όχι τον Κρέσπο, όπως πέρυσι. Λέοβατς και Μάτος δεν αλλάζουν, στα χαφ πέρυσι υπήρχαν οι Τσίμιροτ, Σάχοφ και Κάνιας, με τη θέση του τελευταίου να την παίρνει ο Μαουρίσιο. Αν επιλεγεί ο Σάχοφ τότε αυτομάτως δε θα παίξει από την αρχή ο Ελ Καντουρί, είναι ένα πιθανό σενάριο.. Δεξιά πέρυσι ήταν ο Κάμπος, ο οποίος διεκδικεί θέση και φέτος αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Στα εξτρέμ θα ξεκινήσει στάνταρ ο Βιεϊρίνια, ο οποίος προετοιμάζεται από τη μέρα που επέστρεψε γι αυτό το ματς. Ένας εκ των Κάμπος – Πέλκα θα είναι στο άλλο φτερό και αντί του Αθανασιάδη στην κορυφή θα είναι ο Πρίγιοβιτς.