Σε κάτι περισσότερο από 48 ώρες, η ΑΕΚ φιλοξενεί την Αούστρια Βιέννης για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Όπως φαντάζει φυσιολογικό, οι Αυστριακοί ήδη ξεκίνησαν τις αναφορές τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ κάποια από τα άρθρα τους αφορούν και την Ένωση.

Ένα από αυτά, είναι της ιστοσελίδας Weltfussball, με το αφιέρωμα να έχει τίτλο «Η ομάδα που έχασε τη θέση της, ξανά ψηλά». Γίνεται ξεχωριστή αναφορά στις ρίζες της ομάδας, τους τίτλους που έχει κατακτήσει, ενώ ειδική μνεία γίνεται στο Κύπελλο του 1983, όπου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προπονητή τον Αυστριακό, Χέλμουτ Σενέκοβιτς.

«Στη νέα χιλιετία ο σύλλογος συγκέντρωσε πολλά χρέη και αυτό τον οδήγησε στον υποβιβασμό του το 2013. Ακολούθησε η πτώχευση και η επανεκκίνηση από τη Γ’ κατηγορία». Όπως αναφέρουν οι Αυστριακοί, αυτή η επανεκκίνηση οφείλεται στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος «είναι έκτοτε ξανά ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου».

Επίσης, γίνεται λόγος για τα όσα συνέβησαν εκτός αγωνιστικού χώρου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» και την παρουσία στο ρόστερ του Άρνορ Τρίστασον, ο οποίος είναι δανεικός από τη Ραπίντ Βιέννης.