Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε διπλή αποστολή. Την 24η Μαΐου του 2014 η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Εστάδιο Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας και διεκδικούσε το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Ο «CR7», ωστόσο, παράλληλα πρωταγωνιστούσε στο ντοκιμαντέρ «Ρονάλντο» που βγήκε στις αίθουσες περίπου ένα χρόνο μετά. Αφού πανηγύρισε έξαλλα το γκολ (4-1) και την κατάκτηση γνωρίζοντας πως έπρεπε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την κάμερα του σκηνοθέτη Ανθόνι Γουόνκε, έτρεξε να αγκαλιάσει κάποιον. Κρατήστε το αυτό…

Η «συνέντευξη»

Τώρα, αρχίζει η πραγματική ιστορία μας. Τον Απρίλιο του 2012, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν το… κακό παιδί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σε σύγκριση με τον Λιονέλ Μέσι που μετρούσε τρεις σερί Χρυσές Μπάλες και όδευε προς την 4η, διέρρευσε μια συνέντευξη σε φόρουμ ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Σε αυτή ο Ρονάλντο αφηγούνταν την αληθινή ιστορία της επιλογής του από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον φίλο μου Αλμπερτ Φαντράου για την επιτυχία μου. Ήταν συμπαίκτης μου στην Youth Club. Οταν οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ ήρθαν, μας είπαν πως όποιος θα έβαζε τα περισσότερα γκολ σε εκείνο το ματς θα γινόταν δεκτός στον σύλλογό τους», ήταν τα λόγια που αποδίδονταν στον «CR7» που… συνέχισε λέγοντας: «νικήσαμε εκείνον τον αγώνα 3-0 και εγώ πέτυχα το πρώτο γκολ και ο Αλμπερτ σημείωσε το δεύτερο με κεφαλιά. Το 3ο εντυπωσίασε τους πάντες. Ο Αλμπερτ ήταν τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, εγώ έτρεχα πλάι του, εκείνος προσπέρασε τον τερματοφύλακα και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να στείλει το τόπι στην κενή εστία. Αλλά τότε μου έδωσε την μπάλα, έβαλα το γκολ και έγινα εγώ δεκτός στην Σπόρτινγκ. Μετά το ματς τον ρώτησα “γιατί;” και απάντησε: “γιατί είσαι καλύτερος από εμένα”».

Η… επιβεβαίωση

hrron

Συγκινητική παραδοχή από τον ποδοσφαιριστή που κάποτε είπε πως είναι ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος καλύτερος στον κόσμο, αλλά μη φύγετε. Έχει και άλλο. Χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα που ο Φαντράου επέλεξε να δώσει την ευκαιρία ζωής στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας δημοσιογράφος τον επισκέφθηκε στο σπίτι του.

Ο Φαντράου επιβεβαίωσε πως ό,τι είπε ο Ρονάλντο ήταν αληθινό. Επίσης τόνισε πως μετά από εκείνο το ματς αποφάσισε να μην γίνει ποδοσφαιριστής και πως τώρα είναι άνεργος. Και ο δημοσιογράφος ρώτησε: «Αν είσαι άνεργος πώς ζεις σε αυτό το πολυτελές σπίτι και έχεις αυτό το πανέμορφο αμάξι στο γκαράζ. Μοιάζεις να είναι πλούσιος. Από που προέρχονται όλα αυτά;». «Από τον Κριστιάνο Ρονάλντο», αποκρίθηκε ο Φαντράου.

Στην εποχή που οτιδήποτε αφορά στη ζωή των μεγάλων σταρ του ποδοσφαίρου γίνεται… χιονοστιβάδα που συνεχώς μεγαλώνει, η ιστορία του Φαντράου γιγαντώθηκε. Αρκετοί την περάσαν για αληθινή. Οταν αποκαλύφθηκε πως ο άνθρωπος που στον προαναφερθέντα τελικό αγκάλιασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο αδερφός του Ούγο Αβέιρο και όχι ο παιδικός φίλος του όπως αρχικά είχε ειπωθεί, άρχισε να κυκλοφορεί έτερη φήμη: συνάντησε τον Φαντράου μετά τον τελικό.

Τα ερωτήματα

cristiano1

Πιάνοντας τα λόγια που αποδίδονται στον Ρονάλντο, εκείνος δεν έπαιξε ποτέ σε κάποιο σύλλογο Youth Club. Από την Αντορίνια πήγε στη Νασιονάλ και από εκεί στην Σπόρτινγκ. Αν ως Youth Club μπορεί να ερμηνευθεί κάποιο τμήμα της ακαδημίας της Νασιονάλ εκεί δεν φαίνεται να έχει υπάρξει συμπαίκτης με κάποιον Φαντράου.

Επιπλέον, σε 12χρονα παιδιά οι απεσταλμένοι άλλων ομάδων δεν προσθέτουν τέτοια πίεση, δηλαδή όποιος βάλει τα περισσότερα γκολ έρχεται μαζί μας, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις κρίνουν το ταλέντο ενός νεαρού παίκτη από ένα μόνο παιχνίδι. Άλλωστε, τα «λιοντάρια» παρακολουθούσαν τον Ρονάλντο καιρό. Πλήρωσαν, δε, 22.500 ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Και δεν υπάρχει επίσης και η χρονική σύνδεση. Δηλαδή το πότε δόθηκε η υποτιθέμενη συνέντευξη του Ρονάλντο και αφού ήταν μια συνέντευξη που κάποιος θα είχε πρόσβαση σε μια σημαντική αποκάλυψη για την καριέρα ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ιστορίας, πώς περίμενε χρόνια κάποιος άλλος για να βρει τον Φαντράου να την… επιβεβαιώσει;

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για την καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουν δώσει συνεντεύξεις πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντός του όπως η μητέρα του, τα αδέρφια του, άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσε στη Μαδέιρα. Κανείς δεν έχει επαναλάβει αυτή την ιστορία που εικάζεται πως είναι «παιδί» της φαντασίας κάποιου που έγραψε κάτι σε ένα φόρουμ.

Τα έτερα μυστήρια

cristiano2

Δεν είναι κιόλας η μόνη φορά που έχει δημιουργηθεί ένα μυστήριο για το τί είναι αλήθεια και τι ψέματα γύρω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το 2015 μετά τους σεισμούς στο Νεπάλ το κατά τα άλλα έγκυρο γαλλικό σάιτ So Foot δημοσίευσε πως ο Πορτογάλος επιθετικός δώρισε επτά εκατομμύρια ευρώ μέσω του οργανισμού Save the Children στους πληγέντες. Ο οργανισμός Save the Children με ανακοίνωσή του διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ ο Ρονάλντο είχε ήδη γίνει… άγιος μέσω του μηχανισμού προπαγάνδας της Ρεάλ Μαδρίτης και των ισπανικών ΜΜΕ.

Ο τελευταίος τώρα πάντοτε δίνει διαστάσεις σε τέτοια ζητήματα. Από τα γκολ του Ρονάλντο που έχουν ιαματικές ικανότητες (ένα παιδί στην Πολωνία ξύπνησε ακούγοντας το χατ τρικ του Ρονάλντο επί της Σουηδίας – μετά δε, από αυτό αυξήθηκε το χρονικό όριο της ψηφοφορίας για την Χρυσή Μπάλα την οποία και κατέκτησε), τις επαναστατικές του τάσεις (δεν αντάλλαξε φανέλα με Ισραηλινό ποδοσφαιριστή λέγοντας του: «δεν μιλάω με δολοφόνους», αλλά το 2011 φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον τότε πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες όταν εκείνος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης), μέχρι το ότι η «ευλογημένη» φανέλα του «γλίτωσε» ένα παιδί από μια τρομοκρατική επίθεση στο Λίβανο και πολλά άλλα.