Χαρακτήρα ζωής ή θανάτου αποκτά για τον Ολυμπιακό η σημερινή σύγκρουση με την Ντόρτμουντ. Δυο πρωταθλητές, κι οι δυο χωρίς νίκη μέχρι τώρα, επιζητούν το «τρίποντο» για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ που θα τους δώσει το δικαίωμα να συνεχίζουν να κάνουν ευρωπαϊκά σχέδια.

Με δεδομένες τις απουσίες των Τοροσίδη, Φέισα, Γέστε, σε σύστημα 4-3-3, ο Κοστάντσο θα πάρει ακόμη μια ευκαιρία κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα προβλέπεται να ξεκινήσει ο Μανιάτης, αριστερά διατηρείται ο Χολέμπας, το δίδυμο στα στόπερ θα αποτελείται από τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο, στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Ορμπάιθ, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, στα πλάγια οι Μιραλάς, Φετφατζίδης (ή ο Αμπντούν) με προωθημένο τον Τζιμπούρ.

Σε περίπτωση που ο Μανιάτης δεν συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα που είναι πολύ πιθανό, το εναλλακτικό πλάνο περιλαμβάνει εκ νέου μετατόπιση του Μοδέστο δεξί άκρο της άμυνας και φανέλα βασικού στον Μακούν στα χαφ.

Από την άλλη, οι Γερμανοί ταξίδεψαν στην Ελλάδα χωρίς τους Μπάριος, Οβομογέλα και Ντα Σίλβα. Έτσι , λοιπόν, ο Γιούργκεν Κλοπ σκέπτεται να «κατεβάσει» ενδεκάδα με τερματοφύλακα τον Βάιντενφελντερ, ακραίους μπακ τους Σμέλτσερ, Πίστσεκ, στο κέντρο της άμυνας τους Σούμποτιτς, Χούμελς, στα χαφ τους Κελ, Μπέντερ, στα άκρα Καγκάβα και Πέρισιτς, τον Γκέτσε σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή τον Λεβαντόφσκι.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ολλανδός Μπας Νάιχαους, χασάπης… στο επάγγελμα. Ελπίζεται να μην αποδειχθεί τέτοιος και στο γήπεδο με τα σφυρίγματά του.

Δεν είναι μεγάλη η προϊστορία των Πειραιωτών με γερμανικούς συλλόγους, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακή. Από το ασύλληπτο 6-2 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν, το 4-0 επί της Χέρτα μέχρι το 3-0 την Βέρντερ Βρέμης.

Πηγή: sportfm.gr