Κρίσιμη, πιθανώς και καθοριστική, για το αν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα αρχίσει εγκαίρως (1η Νοεμβρίου) ή όχι θα είναι η συνάντηση που θα έχουν οι ιδιοκτήτες και η ένωση παικτών την Τρίτη. Τη Δευτέρα έγινε ένα πεντάωρο ραντεβού εκπροσώπων των δύο πλευρών, που είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για αυτό της Τρίτης, στο οποίο θα γίνει μία νέα προσπάθεια για να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Η αυριανή μέρα είναι πολύ σημαντική. Θα υπάρχει μεγάλη πίεση και στις δύο πλευρές. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και θα δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια λύση», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης παικτών και γκαρντ των Λέικερς, Ντέρεκ Φίσερ. «Κάθε πλευρά αντιλαμβάνεται τι διακυβεύεται και ο χρόνος τελειώνει», ανέφερε ο αναπληρωτής κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ.

Η λίγκα επιδιώκει σημαντικές αλλαγές μετά τις απώλειες 300 εκατ. δολαρίων την περσινή σεζόν και επιθυμεί την αναδιάρθρωση του salary cap, κάτι που σημαίνει μείωση των αποδοχών των παικτών και του ποσοστού τους επί των συνολικών εσόδων του πρωταθλήματος από 57% σε 50% ή ακόμη χαμηλότερα.

Πηγή: sport-fm.gr