Η απόφαση της ΕΠΟ να δώσει παράταση μέχρι τις 14 Οκτωβρίου για μεταγραφές παικτών που οι ομάδες τους υποβιβάστηκαν στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ανοίγει τον δρόμο για ένα σωρό… μετακινήσεις που ήταν στα «σκαριά» εδώ και καιρό και πλέον μπορούν να ολοκληρωθούν. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις βασικότερες από αυτές.

Είναι πολλές οι ομάδες που είχαν βάλει στο στόχαστρο παίκτες από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους μετά την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Άρης: Η διοίκηση των «κίτρινων» και ο Σάκης Τσιώλης είχαν από την αρχή στη λίστα τους Σανκαρέ και Ούμπιντες. Η απουσία του Σηφάκη έκανε απαραίτητη την απόκτηση του τερματοφύλακα και έτσι προέκυψε η περίπτωση του Γιακούποβιτς ενώ στο τέλος ήρθε στην επιφάνεια και αυτή του Ακόστα. Η συμφωνία και με τους τέσσερις ήταν δεδομένη εδώ και αρκετό καιρό και το μόνο που έμενε ήταν να γίνει γνωστή από την ΕΠΟ η παράταση στην περίοδο μεταγραφών. Αυτή ανακοινώθηκε σήμερα και έτσι οι «κίτρινοι» αναμένεται άμεσα να ανακοινώσουν τους τέσσερις αυτούς ποδοσφαιριστές.

Ολυμπιακός:
Οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν έμειναν ανενεργοί. Όταν η προοπτική απόκτησης κάποιου παίκτη για να ενισχύσει το ήδη υπάρχον υλικό παρουσιάστηκε, κινήθηκαν άμεσα. Ήρθαν σε συμφωνία με τους Μόνχε και Ζαραδούκα και το μόνο που έμενε ήταν να μείνουν ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου και να ανακοινωθεί η παράταση μεταγραφών από την ΕΠΟ. Οι δύο ποδοσφαιριστές λοιπόν αναμένεται άμεσα πλέον να γίνουν κάτοικοι… Πειραιά.

Αστέρας Τρίπολης: Οι Αρκάδες μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία βρήκαν την ευκαιρία να ενισχύσουν σημαντικά το ρόστερ τους. Όχι έναν, ούτε δύο αλλά τρεις πρώην παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου είναι έτοιμοι να φορέσουν την φανέλα του Αστέρα. Ο λόγος για τους Μπρέσκα, Αλβάρες και Σολάκη οι οποίοι έχουν έρθει σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας της Τρίπολης και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωσή τους.

Παναιτωλικός: Οι νεοφώτιστοι είναι μία ακόμα ομάδα που θα ενισχύσει το ρόστερ της με πρώην παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου. Παύλος Μητρόπουλος και Πέτερ Ντολεζάι θα είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που θα ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας του Αγρινίου καθώς η συμφωνία ήταν δεδομένη και το μόνο που έμενε ήταν η απόφαση της ΕΠΟ για παράταση στις μεταγραφές των συγκεκριμένων παικτών.

Για την ώρα οι κινήσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα είναι οι παραπάνω. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό με την περίοδο των μεταγραφών για τους συγκεκριμένους παίκτες να εκπνέει στις 14 Οκτωβρίου, να γίνουν και άλλες κινήσεις από ομάδες που θέλουν να καλύψουν κενά που προκύπτουν στο ρόστερ μέσα στην σεζόν….

Πηγή: sport-fm.gr