Δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, η Κριστέλ Βουρνά καθώς η πρόσκληση που είχε λάβει από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) είχε σταλεί εκ παραδρομής.

Η FINA ενημέρωσε την ΚΟΕ σχετικά, ζητώντας συγγνώμη για το πρωτοφανές αυτό λάθος, αφού όπως αναφέρει έγινε λάθος από υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ ως ελάχιστο δείγμα συγγνώμης για την αναστάτωση που της προκάλεσε καλεί την αθλήτρια να παρακολουθήσει ως προσκεκλημένη της τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, σύμφωνα με τους Κανονισμούς για τη συμμετοχή δύο αθλητών στο ίδιο αγώνισμα και από την ίδια χώρα θα πρέπει και οι δύο να έχουν πετύχει το όριο Α΄, γεγονός που στην περίπτωση της Βουρνά δεν ισχύει, αφού στα 100μ πεταλούδα (είχε το Β΄ όριο) υπάρχει ήδη κολυμβήτρια (Άννα Ντουντουνάκη) που έχει προκριθεί με το Α΄ όριο.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε για το συμβάν: «Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό είναι ασυγχώρητο, γιατί μια τέτοια ενέργεια καταστρέφει τη ψυχή και το όραμα ενός αθλητή. Η FINA οφείλει, φυσικά, να αναζητήσει τις ευθύνες που υπάρχουν για το λάθος και αυτές να αποδοθούν. Η ηθική μας συμπαράσταση στην αθλήτρια είναι δεδομένη και φυσικά αμέριστη. Αν κι αυτό δεν είναι ικανό για να απαλύνει τη στενοχώρια της για αυτό που έγινε».