Ακόμα πιο ξεκάθαρα αναμένεται να γίνουν τα πράγματα την Τρίτη (6/9), σε ό,τι αφορά… πρώτες και δεύτερες, στους ομίλους των προκριματικών του EURO 2012.

Εκτός του σημαντικού αγώνα της Εθνικής μας στη Λετονία, ματς… φωτιά διεξάγονται σε Μόσχα, όπου η Ρωσία υποδέχεται την Ιρλανδία, Ζένιτσα, όπου η Βοσνία/Ερζεγοβίνη θέλει να… ντουμπλάρει τις νίκες της κόντρα στη Λευκορωσία και Κοπεγχάγη, όπου η Δανία φιλοξενεί τη Νορβηγία!

1ος όμιλος

Κάπως πιο… ξεκάθαρα έγιναν τα πράγματα στον 1ο όμιλο, σε ό,τι αφορά τη δεύτερη θέση, καθότι την πρώτη… καπάρωσε -και μαθηματικά- η Γερμανία (η πρώτη που προκρίθηκε στο EURO 2012). Μετά την, έστω και… με την ψυχή στο στόμα, νίκη της επί του Καζακστάν (1-0), η Τουρκία «σκαρφάλωσε» δεύτερη, εκμεταλλευόμενη και την «γκέλα» του Βελγίου στο Αζερμπαϊτζάν (1-1) και αν περάσει νικηφόρα από την -αδιάφορη βαθμολογικά- Αυστρία, θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» στη συνέχεια για να την περάσουν οι Βέλγοι… Επίσης, υπάρχει και το ντέρμπι ουραγών στον όμιλο, ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν.

Τα ματς

Αζερμπαϊτζάν-Καζακστάν (18:00)
Αυστρία-Τουρκία (21:30)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει)

Γερμανία 24 (8)
Τουρκία 13 (7)
Βέλγιο 12 (8)
Αυστρία 7 (7)
Αζερμπαϊτζάν 4 (7)
Καζακστάν 3 (7)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Αζερμπαϊτζάν-Αυστρία
Τουρκία-Γερμανία
Βέλγιο-Καζακστάν

2ος όμιλος

Στη Μόσχα αδερφές μου… Στη Μόσχα! Στη ρωσική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα, στο «Λουζνίκι», διεξάγεται, ίσως, το σπουδαιότερο παιχνίδι της ημέρας, το ντέρμπι του 2ου ομίλου, ανάμεσα σε Ρωσία και Ιρλανδία. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Αν η Ρωσία πετύχει… τρίποντο, «καθάρισε» -εν πολλοίς- με την πρωτιά. Ισοπαλία ή νίκη των Ιρλανδών θα προκαλέσει… κακό χαμό στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές! Στο «κόλπο», φυσικά, παραμένει και η Σλοβακία, που αναθάρρησε μετά το 0-0 στην Ιρλανδία και κόντρα στην (εξαιρετικά επικίνδυνη, πάντως) Αρμενία έχει την ευκαιρία να παραμείνει εκεί. ΠΓΔΜ και Ανδόρρα θα παίξουν για την τιμή των όπλων.

Τα ματς

Ρωσία-Ιρλανδία (18:00)
ΠΓΔΜ-Ανδόρρα (21:00)
Σλοβακία-Αρμενία (21:15)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει)

Ρωσία 16 (7)
Ιρλανδία 14 (7)
Σλοβακία 14 (7)
Αρμενία 11 (7)
ΠΓΔΜ 4 (7)
Ανδόρα 0 (7)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Αρμενία-ΠΓΔΜ
Σλοβακία-Ρωσία
Ανδόρρα-Ιρλανδία

3ος όμιλος

Όπως και στον 1ο όμιλο, έτσι και στον 3ο, το ενδιαφέρον περιορίζεται στο ποια ομάδα θα… καπαρώσει τη δεύτερη θέση -η πρώτη έχει «κλειδώσει» στην Ιταλία. Για αυτή, λοιπόν, θα παλέψουν τέσσερις ομάδες: Σλοβενία, Σερβία, Εσθονία και Β. Ιρλανδία. Οι δύο πρώτες έχουν από 11 βαθμούς, αλλά οι Σέρβοι και ματς λιγότερο, η τρίτη έχει 10 και η τέταρτη 9! Η Σερβία, πάντως -μετά και το σπουδαίο «διπλό» στη Β. Ιρλανδία- έχει την ευκαιρία κόντρα στα Νησιά Φερόε και με το… μυαλό στην Ιταλία, όπου η «σκουάντρα ατζούρα» υποδέχεται τη Σλοβενία, να πάρει προβάδισμα κατάληψης της δεύτερης θέσης! Την ίδια ώρα, η Β. Ιρλανδία θα προσπαθήσει να παραμείνει «ζωντανή», στην Εσθονία.

Τα ματς

Σερβία- Νήσοι Φερόε (21:30)
Εσθονία- Β. Ιρλανδία (21:30)
Ιταλία-Σλοβενία (21:45)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει)

Ιταλία 19 (7)
Σλοβενία 11 (8)
Σερβία 11 (7)
Εσθονία 10 (8)
Β. Ιρλανδία 9 (7)
Νήσοι Φερόε 4 (9)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Β. Ιρλανδία-Εσθονία
Σερβία-Ιταλία

4ος όμιλος

Ματς… φωτιά στον 4ο όμιλο! Βοσνία και Λευκορωσία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Ζένιτσα, η Ρουμανία υποδέχεται τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο την Αλβανία. Οι Γάλλοι βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου με 16 βαθμούς και δύσκολα θα… ξεκολλήσουν από εκεί, ενώ Βοσνία, Λευκορωσία και Ρουμανία (ακόμα και η Αλβανία) θα δώσουν «μάχη» για τη δεύτερη θέση! Σίγουρα, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό στη Ζένιτσα, όπου τέσσερις μέρες μετά, Λευκορώσοι και Βόσνιοι… τα ξαναλένε! Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη πέτυχε σημαντική νίκη την Παρασκευή επί της Λευκορωσίας, χάρη στην οποία «σκαρφάλωσε» δεύτερη. Με αντίπαλο την ίδια ομάδα, θα επιδιώξει να… ντουμπλάρει τις νίκες της, ώστε να κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Τα ματς

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λευκορωσία (21:15)
Λουξεμβούργο-Αλβανία (21:15)
Ρουμανία-Γαλλία (21:30)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει)

Γαλλία 16 (7)
Βοσνία Ερζεγοβίνη 13 (7)
Λευκορωσία 12 (8)
Ρουμανία 11 (7)
Αλβανία 8 (7)
Λουξεμβούργο 1 (8)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λουξεμβούργο
Ρουμανία-Λευκορωσία
Γαλλία-Αλβανία

5ος όμιλος

Δύσκολα θα αλλάξει κάτι στον 5ο όμιλο. Η ασταμάτητη Ολλανδία τελείωσε με την υπόθεση «πρωτιά» και η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση. Μένει να δούμε αν η Ουγγαρία -που έχει ματς περισσότερο από τους Σκανδιναβούς- θα προλάβει να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και ανατροπή. Οι Μαγυάροι φιλοξενούνται στη Μολδαβία, η Σουηδία αναμένεται να… ισοπεδώσει το Σαν Μαρίνο (0 βαθμοί… 0 γκολ) και η Φινλανδία υποδέχεται τους «οράνιε».

Τα ματς

Φινλανδία-Ολλανδία (20:00)
Μολδαβία-Ουγγαρία (20:45)
Σαν Μαρίνο-Σουηδία (21:30)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει)

Ολλανδία 21 (7)
Σουηδία 15 (7)
Ουγγαρία 15 (8)
Φινλανδία 9 (7)
Μολδαβία 6 (7)
Σαν Μαρίνο 0 (8)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Φινλανδία-Σουηδία
Ολλανδία-Μολδαβία

6ος όμιλος

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν (αρκετά) και στον 6ο όμιλο. Ελλάδα και Κροατία θα παλέψουν για την πρωτιά. Αναμφίβολα, στη Ρίγα γίνεται ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ημέρας, όπου η Λετονία θα υποδεχθεί την Εθνική μας. Η Ελλάδα πέτυχε σπουδαίο «διπλό» μέσα στο Ισραήλ και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου, αλλά και… αήττητη υπό την καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος, ανεβάζοντας το σερί της στα 13 παιχνίδια! Η νίκη απέναντι στην Λετονία είναι (και πάλι) μονόδρομος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού θα πηγαίνει για δύο αποτελέσματα όταν θα υποδεχθεί -την επόμενη αγωνιστική- την Κροατία, η οποία υποδέχεται το Ισραήλ και «καίγεται» για… τρίποντο! Στη Βαλέτα, η Μάλτα φιλοξενεί τη Γεωργία, σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες θα παίξουν για το γόητρό τους.

Τα ματς

Κροατία-Ισραήλ (21:00)
Μάλτα-Γεωργία (21:30)
Λετονία-Ελλάδα (21:30)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει)

ΕΛΛΑΔΑ 17 (7)
Κροατία 16 (7)
Ισραήλ 13 (8)
Γεωργία 9 (8)
Λετονία 7 (7)
Μάλτα 0 (7)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Λετονία-Μάλτα
Ελλάδα-Κροατία

7ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής (νίκη Αγγλίας, ήττα Μαυροβουνίου) έκαναν… λιανά τα πράγματα στον 7ο όμιλο. Τα «λιοντάρια» είναι, πλέον, το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, καθώς θέλουν τέσσερις βαθμούς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους για να πάνε -και μαθηματικά- στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Κόντρα στην ουραγό του ομίλου, Ουαλία, έχουν την ευκαιρία να κάνουν το πρώτο βήμα. Το Ελβετία-Βουλγαρία δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Τα ματς

Ελβετία-Βουλγαρία (21:30)
Αγγλία-Ουαλία (21:45)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει)

Αγγλία 14 (6)
Μαυροβούνιο 11 (6)
Ελβετία 5 (5)
Βουλγαρία 5 (6)
Ουαλία 3 (5)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Ουαλία-Ελβετία
Μαυροβούνιο-Αγγλία

8ος όμιλος

Και η «μάχη» συνεχίζεται στον 8ο όμιλο! Πορτογαλία και Νορβηγία μοιράζονται κορυφή και βαθμούς, ενώ η Δανία, ναι μεν έχει μείνει πίσω, αλλά -με παιχνίδι λιγότερο- έχει ακόμα αρκετές ελπίδες για να… καπαρώσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Αν επικρατήσει των Νορβηγών στην Κοπεγχάγη, στο ντέρμπι του ομίλου (και της ημέρας), ξαναμπαίνει για τα καλά στο «κόλπο». Ισλανδία και Κύπρος θα παίξουν με στόχο να μην τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο.

Τα ματς

Δανία-Νορβηγία (21:15)
Ισλανδία-Κύπρος (21:45)

Η βαθμολογία (Σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει):

Πορτογαλία 13 (6)
Νορβηγία 13 (6)
Δανία 10 (5)
Κύπρος 2 (5)
Ισλανδία 1 (6)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Κύπρος-Δανία
Πορτογαλία-Ισλανδία

9ος όμιλος

Κι εδώ… ξεμπερδέψαμε, αφού μετά το 2-2 της Σκωτίας με την Τσεχία, η δεύτερη πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει τη δεύτερη θέση. Για την πρώτη, ούτε κουβέντα. Την έχει «καθαρίσει» η Ισπανία, εδώ και καιρό.

Τα ματς

Σκωτία-Λιθουανία (22:00)
Ισπανία-Λιχτενστάιν (23:00)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει)

Ισπανία 15 (5)
Τσεχία 9 (5)
Λιθουανία 5 (6)
Σκωτία 4 (4)
Λιχτενστάιν 4 (6)

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Τσεχία-Ισπανία
Λιχτενστάιν-Σκωτία

Πηγή: sport-fm.gr