Ας αφήσουμε για λίγο τα διοικητικά στην άκρη (ούτως ή άλλως έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, παραμένει άγνωστο το πότε, από ποιους και πως θα βρεθεί λύση) και ας ασχοληθούμε με το κομμάτι των μεταγραφών. Για να το διατυπώσω διαφορετικά, μάλλον, με αυτό των επιστροφών, αλλά και του τεχνικού διευθυντή. Όπως καταλαβαίνετε, άλλωστε, μεταγραφές πριν καν γνωρίζει ο Παναθηναϊκός πως θα βαδίσει οικονομικά και διοικητικά δεν πρόκειται να κάνει. Επομένως, έχουμε καιρό γι’ αυτά.

Όπως αποκαλύπτει η «SportDay», πρέπει να θεωρούνται δεδομένες τέσσερις επιστροφές για το καλοκαίρι. Μάτος (επιτέλους), Γκάμπριελ, Μπιάρσμιρ και Μουν βάζουν ξανά την πράσινη φόρμα και ενισχύουν το «τριφύλλι» τη νέα σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, παρά τις αντιρρήσεις που έχει, επιστρέφει, με τους «πράσινους» να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο. Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Μάτος μπορεί να δώσει πολλά στο κέντρο του Παναθηναϊκού. Θα προσθέσει ταχύτητα και δύναμη, δυο στοιχεία που λείπουν από τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Μια ομάδας, της οποίας τα καλά και τα κακά, ο ποδοσφαιριστής τα γνωρίζει πολύ καλά, κάτι που αποτελεί ένα ακόμη θετικό στοιχείο για την επιστροφή του, μια και δεν θα χρειαστεί κανέναν μα κανέναν χρόνο προσαρμογής.

Οι υπόλοιποι τρεις μπορούν να αποτελέσουν καλές εναλλακτικές λύσεις. Ο Μπιάρσμιρ θέλει να πάρει τις ευκαιρίες που δεν πήρε την προηγούμενη φορά (το θέμα είναι αν θα δείξει ότι αξίζει σε διάρκεια να τον εμπιστευτεί ο προπονητή του). Ανάλογες περιπτώσεις είναι και αυτές των Γκάμπριελ και Μουν. Κυρίως του πρώτου, που, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα «σκαλί» καλύτερος από τον Νοτιοαφρικανό.

Η περίπτωση Ζάετς

Το αντιφατικό με την περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι το εξής: Οι «πράσινοι» αναζητούν τεχνικό διευθυντή, ο Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος τρέχει για όλους και θα πρέπει να τονίσουμε ξανά τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει, προχωρά σε επαφές με ανθρώπους γι’ αυτή τη θέση, τη στιγμή, όπως που κανείς δεν γνωρίζει πως θα σχεδιαστεί η ομάδα! Γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις σε πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, όταν δεν ξέρεις πόσα χρήματα θα έχεις στη διάθεσή σου, τι σκοπεύουν να κάνουν οι μέτοχοι, πως και με ποιο κριτήριο θα γίνει ο σχεδιασμός κτλ. Διότι, ακόμη κι’ αν το κάνεις αυτό, το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος που θα έχεις απέναντί σου να μη σε πάρει στα σοβαρά.

Ο Βέλιμιρ Ζάετς, που είναι στη λίστα, εμφανίστηκε… μυστηριώδης, στις δηλώσεις του στο sday.gr. Δεν θέλησε να πει πολλά, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε τα περί Παναθηναϊκού και έδειξε ότι βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Παιανία.

Πηγή: sport-fm.gr