Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κατακτήσει το Masters του Μόντε Κάρλο με νίκη επί του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό, στο Open της Βαρκελώνης όμως ο Νορβηγός τενίστας πήρε την εκδίκησή του και νίκησε με 2-0 τον Έλληνα, ο οποίος για 4η φορά στην καριέρα του ηττήθηκε στον τελικό στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς ήταν το φαβορί για τη νίκη, τόσο επειδή είναι καλύτερος τενίστας όσο και επειδή είχε την ψυχολογία με το μέρος του μετά τη νίκη επί του Ρουντ στο Μόντε Κάρλο. Οι προβλέψεις, όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν αυτή τη φορά, αν και ο αγώνας άρχισε ιδανικά.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε break στο πρώτο game και μετά κράτησε το σερβίς του για το 2-0, ο Νορβηγός όμως απάντησε με δικό του break στη συνέχεια για το 3-3 και στη συνέχεια έκανε ακόμη ένα, με αποτέλεσμα να πάρει το πρώτο σετ με 7-5.

Ο Τσιτσιπάς ήταν, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο και έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει το δεύτερο για να ισοφαρίσει, ο Ρουντ όμως είχε πάρει τα πάνω του, έκανε break για να προηγηθεί με 4-1 και από εκεί και πέρα κράτησε το σερβίς του και έφτασε στο 6-3, κάνοντας το 2-0 στα σετ και πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Barcelona Open.

Τα σετ: 5-7, 3-6