Αν και είχε χάσει με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και στη ρεβάνς, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 4-1 τη Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ντόρτμουντ που έκανε τη δική της ανατροπή με το 4-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, από την οποία είχε χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς.

Η Μπάρτσα ήταν το φαβορί για την πρόκριση μετά τη νίκη της με 3-2 στο Παρκ Ντε Πρενς και μπήκε δυνατά και στη ρεβάνς ανοίγοντας το σκορ στο 12′ με τον Ραφίνια. Όλα έδειχναν τέλεια εκείνη τη στιγμή για τον Τσάβι, η συνέχεια όμως ήταν εφιαλτική…

Στο 29′ οι Καταλανοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αραούχο και από εκεί και πέρα άρχισε το… πάρτι των Παριζιάνων: 1-1 στο 40′ ο Ντεμπελέ, 1-2 στο 54′ ο Βιτίνια, 1-3 στο 61′ με πέναλτι ο Μπαπέ, 1-4 στο 89′ ξανά ο ηγέτης των Γάλλων και η πρόκριση, μια πρόκριση που θα θυμούνται για χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα, είναι γεγονός!

Πρόκριση με ανατροπή και η Ντόρτμουντ

Ανατροπή δεδομένων είχαμε στο Μπαρτσελόνα – Παρί, ανατροπή είχαμε και στο Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους Ισπανούς να έχουν τον πρώτο λόγο μετά τη νίκη με 2-1 στην έδρα τους. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα μπορούσε να κάνει καθοριστικό βήμα για την πρόκριση αλλά ο Μοράτα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και τελικά αυτό το έκανε στο 37′ ο Μπραντ για τη Μπορούσια, για να ακολουθήσει στο 39′ το 2-0 από τον Μάατσεν.

Οι Γερμανοί είχαν, πλέον, προβάδισμα πρόκρισης αλλά στην επανάληψη η πλάστιγγα έδειξε να γέρνει προς την πλευρά των Ισπανών, οι οποίοι μείωσαν σε 2-1 στο 49′ με αυτογκόλ του Χούμελς και ισοφάρισαν σε 2-2 στο 64′ με τον Κορέα. Η Ντόρτμουντ, όμως, δεν είχε την τελευταία της λέξη…

Στο 71′ ο Φίλκρουγκ έγραψε το 3-2 και αμέσως μετά, στο 74′, ήρθε και το 4-2 από τον Σάμπιτσερ μέσα σε αποθέωση, με τους Γερμανούς να περνάνε στους «4», όπου θα αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν.