Δυο μεγάλοι επαναληπτικοί αγώνες για τα προκριματικά του Champions League θα γίνουν το βράδυ της Τρίτης (16/04) σε Βαρκελώνη και Βεστφαλία.

Η Ντόρτμουντ έχει να αντιμετωπίσει διλήμματα επιλογών και τα πιτσιρίκια της Μπαρτσελόνα αναμένεται να πιεστούν απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε ηλικία 16 ετών και 272 ημερών, ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεότερος παίκτης που ξεκίνησε ποτέ σε αγώνα των προημιτελικών του Champions League στην πρώτη συνάντηση της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι. Αν και έπαιξε βασικό ρόλο στο πρώτο ο γκολ, ο Γιαμάλ δεν ήταν ο μόνος νεαρός που τράβηξε την προσοχή του Τσάβι εκείνη τη βραδιά.

«Τα εύσημα ανήκουν στην ακαδημία, καθώς ο Κουμπαρσί στα 17 και ο Λαμίν στα 16 τους, συν ο Φερμίν, ο οποίος είναι νέος στην πρώτη ομάδα αυτή τη σεζόν, ήταν έτοιμοι να παίξουν εδώ», σημείωσε ο προπονητής της Μπαρτσα.

Σίγουρα στο αποφασιστικό σημερινό παιχνίδι στην Ισπανία θα δοκιμαστούν ακόμα περισσότερο, με τη Μπαρτσελόνα να έχει δύο σημαντικές απουσίες. Ο Αντρέας Κρίστενσεν ήρθε από τον πάγκο για να διαμορφώσει τα δεδομένα της νίκης (3-2) για τους Καταλανούς και ο αρχηγός Σέρχι Ρομπέρτο θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, εν τω μεταξύ, θα έχει τον Ατσράφ Χακίμι ξανά στην ενδεκάδα (εξέτισε την ποινή του), ενώ ο Κιλιάν Μπαπέ επιστρέφει στην πόλη όπου πέτυχε ένα εκπληκτικό χατ-τρικ το 2021.

Είναι η πέμπτη φορά εδώ και 12 χρόνια που οι δύο ομάδες συναντώνται σε νοκ άουτ φάση. Και βέβαια η πιο αξιοσημείωτη αναμέτρηση ήταν το «χαστούκι» που δέχτηκαν οι Παριζιάνοι στο Camp Nou στον δεύτερο αγώνα των «16» πριν από επτά χρόνια, όταν στον πάγκο των Καταλανών καθόταν ο Λουίς Ενρίκε, σημερινός προπονητής των Παριζιάνων.

Σε ό, τι αφορά τη μάχη στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ο πρωταγωνιστής καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 2-1 την Ντόρτμουντ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, χωρίς να σκοράρει.

Ο 33χρονος έδωσε μια υπέροχη πάσα στο γκολ του Σάμουελ Λίνο, με τον τελευταίο να γράφει το 2-0 της Ατλέτικο. Παραδόξως, ήταν ή πρώτη ασίστ στη διοργάνωση για τον Γκριεζμάν αυτή τη σεζόν, αν και έχει ήδη έξι γκολ. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε έμοιαζαν να έχουν τον έλεγχο σε εκείνο το σημείο, αλλά ο τρόπος αντίδρασης της γερμανικής ομάδας μπορεί να κρατά το κλειδί για τη ρεβάνς.

Ο Έντον Τέρζιτς, ο οποίος θα αναγκαστεί να κάνει τα σχέδιά του χωρίς τον Σεμπαστιάν Αλέ, έκανε τρεις αλλαγές σε μια προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά στο σκορ στη Μαδρίτη και ο αντίκτυπος αυτών θα δώσει στον προπονητή τροφή για σκέψη.

Ένας από τους τρεις ήταν και ο Αλέ, αλλά ο τραυματισμός του δεν θα επιτρέψει στον Τέρζιτς να «χρησιμοποιήσει» το ρεκόρ του με 12 γκολ σε 13 αγώνες στο Champions League.

Το τι θα κάνει με τους άλλους δύο, δηλαδή τους Τζέιμι Μπάινο-Γκίτενς και Γιούλιαν Μπραντ, θα φανεί σήμερα το βράδυ.

Έτσι κι αλλιώς είναι η συνάντηση των…αουτσάιντερ, και η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει Παρί Σεν Ζερμέν ή Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά.