Προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Champions League πήρε τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους Καταλανούς να νικάνε με 3-2 εκτός έδρας την Παρί Σεν Ζερμέν και την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να επικρατεί της Ντόρτμουντ με 2-1 εντός έδρας.

Στο Παρκ Ντε Πρενς το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του και ήταν ισορροπημένο, με τη Μπαρτσελόνα να έχει την πρώτη της, μεγάλη, ευκαιρά το 20′ με την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μέντες. Η ομάδα του Τσάβι θα μπορούσε να προηγηθεί σε αυτή τη φάση, δεν έγινε, έγινε όμως στο 37′, όταν στο γύρισμα του Γιαμάλ ο Ντοναρούμα δεν απομάκρυνε όπως έπρεπε τη μπάλα και αυτή κατέληξε στον Ραφίνια που έκανε το 0-1.

Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, πολύ νωρίς στο δεύτερο όμως ήρθε η ανατροπή: Στο 48′ ο Ντεμπελέ με δυνατό σουτ εντός περιοχής εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν για το 1-1 και αμέσως μετά, στο 50′, ο Ρουίθ πέρασε την κάθετη για τον Βιτίνια που πλάσαρε για το 2-1!

Λίγα λεπτά μετά, στο 55′, οι Γάλλοι θα μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Μπαρκολά στην αντεπίθεση, με τους Ισπανούς να μένουν ζωντανοί, να στέκονται στα πόδια τους και να ισοφαρίζουν στο 62′ με την ωραία εκτέλεση του Ραφίνια στην κίνηση μετά τη μπαλιά του Πέδρι.

Στο 75′ η Παρί στάθηκε ξανά άτυχη καθώς είχε δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά σε τελείωμα του Ντεμπελέ, για να έρθει αμέσως μετά, στο 77′, το γκολ για τη Μπάρτσα: Κόρνερ του Γκουντογκάν, κεφαλιά του Κρίστενσεν, η μπάλα στα δίχτυα για το 2-3 και οι Μπλαουγκράνα έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Προβάδισμα η Ατλέτικο, ζωντανή η Ντόρτμουντ

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Ατλέτικο Μαδρίτης χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά για να ανοίξει το σκορ κόντρα στη Ντόρτμουντ με τον Ντε Πολ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος των Κόμπελ και Μάατσεν.

Από νωρίς, επομένως, το σκορ ήταν στο 1-0 για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία πατούσε πολύ καλύτερα, είχε τον απόλυτο έλεγχο και από το 32′ είχε και σαφές προβάδισμα νίκης αφού ο Λίνο με ωραίο πλασέ, μετά την επίσης ωραία πάσα του Γκριεζμάν έπειτα από νέο λάθος των Γερμανών, έγραψε το 2-0.

Από εκεί και πέρα, οι Γερμανοί φάνηκαν επιθετικά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους αλλά ο Όμπλακ αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιοσημείωτο, μέχρι που περάσαμε το 70ο λεπτό…

Στο 75′ η Ατλέτικο είχε μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Λίνο για το 3ο γκολ που ουσιαστικά θα καθάριζε σε πολύ μεγάλο βαθμό και την υπόθεση-πρόκριση αλλά ο Κόμπελ κατάφερε να αποκρούσει και λίγα λεπτά μετά, στο 81′, ο Αλέ βρέθηκε απέναντι από τον Όμπλακ έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

Η Μπορούσια θα μπορούσε, μάλιστα, να φτάσει και στην ισοφάριση στη συνέχεια αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι τόσο στο τρομερό σουτ του Γίτενς στο 87′ όσο και στην κεφαλιά του Μπραντ στο 96′, με τους Μαδριλένους να έχουν το προβάδισμα και τους Βεστφαλούς να ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα στη ρεβάνς μπροστά στους οπαδούς τους.