Οι προημιτελικοί του Champions League άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο, με πλούσιο θέαμα και γκολάρες δηλαδή, με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι να αναδεικνύονται ισόπαλες με 3-3 ενώ ισόπαλο, αλλά με 2-2, έληξε και το ματς της Άρσεναλ με τη Μπάγερν Μονάχου.

Στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τη Σίτι αφού μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ με την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντο Σίλβα που αιφνιδίασε τους πάντες. Γρήγορο προβάδισμα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, γρήγορα όμως ήρθε και η αντίδραση των γηπεδούχων.

Στο 12′ η μπάλα κόντραρε στον Ρούμπεν Ντίας σε σουτ του Καμαβινγκά και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 και αμέσως μετά, στο 14′, ήρθε και το 2-1 για τους Μαδριλένους με τον Ροντρίγκο στο τετ α τετ μετά την κάθετη του Βινίσιους.

Η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι έκανε την ανατροπή και από εκεί και πέρα είχε ευκαιρίες με τον Βινίσιους, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, για να βάλει τρίτο γκολ αλλά δεν το έκανε. Και αφού δεν το έκανε, το πλήρωσε στη συνέχεια…

Στο 66′ Φόντεν πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής και με τρομερό σουτ την έστειλε στο παραθυράκι του Λούνιν για το 2-2, με τους Άγγλους να παίρνουν ξανά τα πάνω τους και να πετυχαίνουν κι αυτοί ανατροπή λίγα λεπτά μετά.

Στο 71′ ο Γκβάρντιολ με τρομερό σουτ έγραψε το 2-3 για την ομάδα του Μάντσεστερ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της και από εκεί και πέρα στόχος των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν να κρατήσουν το σκορ. Η Ρεάλ, όμως, είχε άλλη άποψη…

Στο 79′ ο Βαλβέρδε με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-3, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφήνοντας έτσι τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την πρόκριση, η οποία θα κριθεί στη ρεβάνς.

Ανοιχτοί λογαριασμό και για Άρσεναλ και Μπάγερν

Στο άλλο ματς της ημέρας, στο Λονδίνο, η Άρσεναλ έδειχνε πιο κινητική από τα πρώτα λεπτά και στο 12′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το πολύ ωραίο πλασέ του Σάκα. Ήταν ένα γκολ που έδινε ώθηση στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, αυτή του Τόμας Τούχελ, όμως, έδειξε χαρακτήρα και δεν άργησε να απαντήσει.

Στο 18′, δύο λεπτά μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων στο τετ α τετ του Γουάιτ που νικήθηκε από τον Νόιερ, ο Γκνάμπρι πήρε την κάθετη του Γκορέτσκα και τελείωσε τη φάση όπως έπρεπε για να κάνει το 1-1.

Οι Γερμανοί, μάλιστα, δεν έμειναν στην ισοφάριση αλλά έψαξαν και δεύτερο γκολ και δεν άργησαν να το βρουν ούτε αυτό: Στο 30′ ο Σαλιμπά γκρέμισε τον Σανέ, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ένα λεπτό μετά ο Κέιν εκτέλεσε και έγραψε το 1-2.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τη Μπάγερν, η οποία είχε και μεγάλη ευκαιρία με τον Σανέ για τρίτο γκολ, να έχει το προβάδισμα και το κρατούσε μέχρι και το 76′, όταν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς με πολύ ωραία ενέργεια άδειασε τρεις αντιπάλους του και έδωσε στον Τροσάρ που διαμόρφωσε το τελικό 2-2, αφού στο 90′ η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κοντινή προσπάθεια του Κομάν, για τους Βαυαρούς, μετά το γύρισμα του Μουσιάλα.