Ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League, την Πέμπτη (11/4), με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό του και αφορούσε τον γιο του μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς στους χιαστούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο άσος των Ερυθρόλευκων, ο οποίος μίλησε και για την απουσία του Ντάνιελ Ποντένσε αλλά και για το γεγονός ότι στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια βάζει γκολ και δίνει ασίστ…

Για την Ευρώπη και την προοπτική που υπάρχει για τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα είναι ένα πολύ μεγάλο ματς. Για τους παίκτες, τον σύλλογο και τον κόσμο., Ξέρουμε πώς έχουμε τη δυνατότητα για το βήμα παρακάτω. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πετυχαίνει τέτοιες επιτυχίες. Πιστεύω πώς θα είμαστε έτομοι για ένα πρώτο βήμα».

Για το γεγονός ότι στο Καραϊσκάκη, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, βάζει γκολ και μοιράζει ασίστ: «Κάποιο μυστικό δεν υπάρχει. Μου αρέσει το γήπεδο. Μου αρέσει ο κόσμος. Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω με ένα γκολ ή ασίστ».

Για τον κόσμο: «Σίγουρα είναι ένα τεράστιο κίνητρο για εμάς. Θέλουμε να τον κάνουμε χαρούμενο. Να ζήσει μία τεράστια επιτυχία. Αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Για την απουσία του Ποντένσε: «Ο Ντάνι σίγουρα μας βοηθάει. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία (όλοι μας και εγώ μαζί του). Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και πιστεύουμε πώς όποιος και να παίξει θα έχει την καλύτερη απόδοση».

Για το πώς επανήλθε έπειτα από δύο σοβαρούς τραυματισμούς στους χιαστούς: «Σίγουρα είχα δυσκολίες. Οι τραυματισμοί με πήγαν πίσω. Δεν σταμάτησα να δουλεύω. Χαίρομαι που είμαι υγιής. Αγαπάω αυτό που κάνω. Το απολαμβάνω αυτό που κάνω. Είχα δώσει την υπόσχεση, μία υπόσχεση στον εαυτό μου, να με δει ο γιος μου να παίζω όπως ήμουν πριν τους τραυματισμούς».

Για το πώς πρέπει να μπει στο ματς ο Ολυμπιακός: «Η ομάδα που παίζει εντός έδρας πρέπει να μπει δυνατά. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε δυνατά. Είναι σημαντικό με τη βοήθεια του κόσμου μας να σκοράρουμε ένα γκολ νωρίς για να έχουμε το προβάδισμα».

Για το αν ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος από ό,τι όταν είχε κάνει δύο νίκες κόντρα στη Φενέρ: «Μακάρι να είμαστε καλύτεροι έτσι ώστε να πιέσουμε τον αντίπαλο και να προκριθούμε. Είναι διαφορετική η ομάδα από τότε. Άλλος προπονητής και άλλοι παίκτες. Εμείς πατάμε καλά στα πόδια μας. Είμαστε μία δουλεμένη ομάδα. Ο αντίπαλος δεν ήταν τόσο καλός όπως τώρα».