Οι απειλές του ISIS για επιθέσεις στα γήπεδα των τεσσάρων προημιτελικών του Champions League προκάλεσαν την κινητοποίηση της UEFA που είναι σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία των χωρών και οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν ότι θα πάρουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μπαρτσελόνα.

Η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση είχε απειλήσει ότι θα επιτεθεί στην Allianz Arena μετά τη λήξη του Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ πριν λίγες εβδομάδες αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα. Το γεγονός, όμως, ότι αυτή ήταν μια… κούφια απειλή, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει αδιαφορία πλέον κάθε φορά που το ISIS θα προειδοποιεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η UEFA επικοινώνησε με τα αρμόδια υπουργεία σε Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία, αφού εκεί θα γίνουν οι τέσσερις προημιτελικοί του Champions League, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν περισσότερα μέτρα ασφαλείας και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, επιβεβαίωσε ότι το Παρίσι θα είναι… επί ποδός πολέμου για το Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα της Τετάρτης (10/4).

««Ναι, θα υπάρχει ειδική προστασία γύρω από το στάδιο, αλλά όχι μόνο εκεί, αφού οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν και εκεί που δεν το περιμένουμε», ήταν τα λόγια του, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της πόλης και γενικά οι Γάλλοι δεν θα πρέπει να μπουν σε κατάσταση πανικού γιατί κι άλλες φορές στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες απειλές αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.