Οι απειλές του ISIS για επιθέσεις στα γήπεδα στα οποία θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί του Champions League δεν αφήνουν, φυσικά, αδιάφορη την UEFA, η οποία είναι σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία των χωρών ώστε να παρθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας ώστε να μη συμβεί το παραμικρό.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση είχε απειλήσει με επίθεση έξω από την Allianz Arena μετά το Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ, χωρίς όμως να γίνουν και πράξη τα λόγια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει πλέον να περνάει απαρατήρητη οποιαδήποτε απειλή και στην UEFA παίρνουν τα μέτρα τους.

Με το ISIS να απειλεί με χτυπήματα στα τέσσερα γήπεδα που θα γίνουν οι πρώτοι προημιτελικοί του Champions League, δηλαδή το Emirates της Άρσεναλ (παίζει με Μπάγερν), το Παρκ Ντε Πρενς της Παρί Σεν Ζερμέν (παίζει με Μπαρτσελόνα), το Wanda Metropolitano της Ατλέτικο Μαδρίτης (παίζει με Ντόρτμουντ) και το Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης (παίζει με Μάντσεστερ Σίτι), στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία σήμανε συναγερμός.

Έτσι, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία σε Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία ώστε να υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και να μη συμβεί το παραμικρό ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων, όπως ανέφερε και η επίσημη ενημέρωση.

«Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών που γίνονται για τους αγώνες του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Όλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας».