Ο Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών ετών από τη FIFA για το μη συναινετικό φιλί που είχε δώσει στην Τζένι Ερμόσο μετά τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών το περασμένο καλοκαίρι και τώρα βλέπει να έρχεται και η τιμωρία της δικαιοσύνης.

Από την πρώτη στιγμή οι αντιδράσεις για την κίνησή του ήταν πάμπολλες αφού η παίκτρια της εθνικής Ισπανίας δήλωσε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό και τελικά η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, με τις εξελίξεις να μην είναι καλές για τον Ρουμπιάλες.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Μάρτα Ντουράντες Χιλ εισηγήθηκε φυλάκιση 2,5 ετών για τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας, ένα χρόνο για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης και 1,5 χρόνο για αυτό του εξαναγκασμού στην Ερμόσο, ενώ ζητάει και μια σειρά από άλλα μέτρα.

Η εισαγγελέας, πέρα από τη φυλάκιση 2,5 ετών, ζητάει να μπει σε επιτήρηση ο Ρουμπιάλες για τα επόμενα δύο χρόνια, να του απαγορευθεί οποιαδήποτε επικοινωνία με την Ερμόσο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να μην την πλησιάζει σε ακτίνα 200 μέτρων και να την αποζημιώσει με 50.000 ευρώ για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης.