Ο Μαουρίτσιο Σάρι παραιτήθηκε από τη Λάτσιο και η διοίκησή της αποφάσισε να βγει η σεζόν με υπηρεσιακό προπονητή και να προσληφθεί το προσεχές καλοκαίρι αυτός που θα αναλάβει… κανονικά με την ομάδα, με τη Gazzetta dello Sport να υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους υποψήφιους είναι και ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντίνος προπονητής έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028 με την ΑΕΚ και έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να το εξαντλήσει, με τη διοίκηση της Ένωσης να έχει μεριμνήσει και να έχει βάλει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 10 εκατ. ευρώ. Όποια ομάδα, επομένως, θέλει να πάρει τον Αλμέιδα θα πρέπει να δώσει αυτά τα λεφτά στους Κιτρινόμαυρους, οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι αποκλείεται αυτή η ομάδα να είναι η Λάτσιο.

Οι Ρωμαίοι, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι σφιχτοί οικονομικά, έχουν ως αρχή να μην πληρώνουν άλλες ομάδες για να πάρουν προπονητή, με τη Gazzetta dello Sport να αναφέρεται στο θέμα και να γράφει ότι ο πρώτος στόχος για το καλοκαίρι είναι ο Ραφαέλε Παλαντίνο της Μόντσα ενώ αρέσουν, επίσης, ο Αλμπέρτο Τζιλαντίνο της Τζένοα, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο της Πόρτο και ο Ιγκόρ Τούντορ που είναι ελεύθερος.

Αυτά είναι τα τέσσερα ονόματα που παίζουν βασικά για τη Λάτσιο, με την ιταλική εφημερίδα, όμως, να προσθέτει πως οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας παρακολουθούν και τον Αλμέιδα και τη δουλειά του στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ και φέτος είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας με την έναρξη των play off του πρωταθλήματος.