Η Λέστερ είναι στην 1η θέση της Championship και πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επιστροφή της στην Premier League, η οποία όμως δεν θα είναι όσο πανηγυρική θα ήθελε αφού όλα δείχνουν, όπως αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ οι Times, ότι θα αρχίσει με… μείον καθώς θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών.

Η αρχή έγινε με την Έβερτον που τιμωρήθηκε με -10 πριν μήνες και κινδυνεύει να τιμωρηθεί ξανά. Η συνέχεια δόθηκε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ που κινδυνεύει επίσης με αφαίρεση βαθμών για οικονομικές παραβιάσεις και τώρα μπαίνει στο κάδρο -για τον ίδιο λόγο- και η Λέστερ.

Οι «Αλεπούδες» είναι στην 1η θέση της Championship και στο +5 από τη 2η, γεγονός που σημαίνει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την επιστροφή στην Premier League. Εκεί, όμως, τα πράγματα θα είναι δύσκολα αφού κινδυνεύει να ξεκινήσει όχι από το μηδέν αλλά από το… μείον λόγω αφαίρεσης βαθμών.

Όπως αναφέρουν οι Times, το πρόβλημα με τη Λέστερ είναι το ίδιο με αυτό των Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ. Υπάρχει, δηλαδή, παραβίαση των οικονομικών κανόνων βιωσιμότητας καθώς το κλαμπ ξεπέρασε το μέγιστο όριο απωλειών (130 εκατ. ευρώ) την προηγούμενη τριετία.

Αυτό σημαίνει ότι η ποινή θα είναι αφαίρεση βαθμών εκτός κι αν η Λέστερ εμφανίσει πάρα πολλά έσοδα από πωλήσεις παικτών το προσεχές καλοκαίρι, γεγονός που και πάλι θα της προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα καθώς θα αποδυναμωθεί σημαντικά το ρόστερ.