Οι οργανωμένοι οπαδοί σε χώρες της Νοτίου Αμερικής, όπως για παράδειγμα στην Αργεντινή, δεν είναι μόνο υποστηρικτές των ομάδων τους αλλά και μέλη συμμοριών συνήθως, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ικανοί να πάνε ακόμη και με όπλα στο γήπεδο, όπως δείχνει και βίντεο που κυκλοφορεί και προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Στο πρωτάθλημα, λοιπόν, της 3ης κατηγορίας, η Ντεπορτίβο Λαφεφέρε υποδέχθηκε τη Ντεπορτίβο Αρμένιο, ομάδες από συνοικίες του Μπουένος Άιρες αμφότερες. Ήταν δεδομένο, επομένως, ότι θα υπήρχε κόντρα και πάθος στις εξέδρες, είναι όμως άλλο αυτό και άλλο το να πας στο γήπεδο με όπλα…

Όπως, λοιπόν, φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε και έγινε viral, οπαδοί της Ντεπορτίβο Λαλαφέρε πηγαίνουν στο γήπεδο με ένα λεωφορείο και με την εικόνα να μοιάζει περίεργη αλλά είναι συνηθισμένη στην Αργεντινή: Άλλοι ήταν στην οροφή του λεωφορείου, άλλοι κρέμονταν από τις πόρτες.

Επικίνδυνα και τα δύο, όχι όμως τόσο όσο το να έχεις όπλο στο χέρι και να το επιδεικνύεις, όπως επίσης φαίνεται στο βίντεο, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα που διέταξε έρευνα για να βρεθούν οι οπαδοί που οπλοφορούσαν καθώς πήγαιναν στο γήπεδο.