Η φάση των «16» του Champions League συνεχίστηκε με τη διεξαγωγή άλλων δύο αγώνων, με την Πόρτο να νικάει στο 94′ με 1-0 την Άρσεναλ και να έχει προβάδισμα πρόκρισης ενώ η αναμέτρηση της Νάπολι με τη Μπαρτσελόνα έληξε ισόπαλη 1-1.

Στην Πορτογαλία οι Δράκοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 13′ είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Γκαλένο που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά, προ κενής εστίας, κατάφερε να αστοχήσει… Από εκεί και πέρα πολύ λίγα πράγματα στο παιχνίδι, με τους Κανονιέρηδες να μην πιάνουν απόδοση ανάλογη των αγώνων της Premier League και το 0-0 να μην αλλάζει, μέχρι που φτάσαμε στο 94ο λεπτό.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Γκαλένο εξιλεώθηκε για την ευκαιρία που είχε χάσει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κάνοντας το 1-0 με πολύ όμορφο πλασέ εκτός περιοχής και δίνοντας έξτρα ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

Όλα ανοιχτά για Νάπολι και Μπαρτσελόνα

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Νάπολι, για την οποία έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της ο Φραντσέσκο Καλτσόνα, υποδέχθηκε τη Μπαρτσελόνα που ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο αλλά όχι τόσο ώστε να προκριθεί. Αυτό, τελικά, η ομάδα του Τσάβι το πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60′ με την ωραία κίνηση και εκτέλεση του Λεβαντόφσκι μετά την κάθετη του Πέδρι, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στο 75′ με το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, από τον Οσιμέν, ο οποίος πήρε την κάθετη, γύρισε και νίκησε τον Τερ Στέγκεν.