Η Εθνική ομάδα πόλο πήγε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου με στόχο το μετάλλιο αλλά η ήττα-θρίλερ από την Ιταλία στον προημιτελικό την υποχρέωσε να παίξει για τις θέσεις 5-8 και τελικά κατέλαβε την 5η με το 15-11 επί της Σερβίας, στρέφοντας πλέον την προσοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν το μετάλλιο αλλά στον προημιτελικό με την Ιταλία όλα στράβωσαν στο τελευταίο 1,5 λεπτό, με συνέπεια τον αποκλεισμό. Έτσι, από τη στιγμή που έμεινε εκτός 4άδας, η καλύτερη θέση που θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα ήταν η 5η και ακριβώς αυτό έκανε.

Κόντρα στη Σερβία η Εθνική μας ομάδα ήταν τόσο σοβαρή όσο έπρεπε για να επικρατήσει τελικά με 15-11 και να τερματίσει στην 5η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στρέφοντας πλέον την προσοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έρχονται και στους οποίους θα κυνηγήσει ακόμη μία μεγάλη επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 2-4, 4-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 2, Παπανικολάου.

Σερβία (Στεβάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 2, Στραχίνια Ράσοβιτς 1, Ραντζέλοβιτς 1, Πέταρ Γιάκσιτς 1, Βούτσινιτς 1, Ντράσοβιτς 3, Νίκολα Γιάκσιτς, Ούμποβιτς 2, Λούκιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς, Μίτροβιτς, Λάζιτς.